Παρακολούθηση διάλεξης με την υπηρεσία Skype Meetings

Για να παρακολουθήσετε μία διάλεξη, χρειάζεστε έναν υπολογιστή με Λειτουργικό Σύστημα Windows, την εφαρμογή Skype Meetings και ακουστικά ή ηχεία – δεν χρειάζεστε κάμερα και μικρόφωνο.
Αρχικά, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει (μία φορά μόνο) το λογαριασμό σας στο πρόγραμμα Office 365, σύμφωνα με τις ακόλουθες οδηγίες:

https://www.aueb.gr/el/content/office-365-dilos-365

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Skype Meetings από εδώ:

https://az801095.vo.msecnd.net/prod/LWA/plugins/windows/SkypeMeetingsApp.msi

Για την παρακολούθηση μιας διάλεξης, ανοίγετε αρχικά το σύνδεσμο που έχετε λάβει από τον διδάσκοντα. Ο σύνδεσμος έχει τη μορφή:

https://meet.lync.com/auebgr-aueb/usernameXYZ/codeXYZ

Η εφαρμογή πλοήγησης (Firefox, Chrome, Edge) θα ανοίξει αυτόματα την εφαρμογή Skype Meetings, στην οποία εμφανίζεται η ακόλουθη οθόνη σύνδεσης:

Αν ανοίξει κάποια άλλη εφαρμογή (π.χ. το Skype for Business), θα πρέπει να εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή Skype Meetings από τον παραπάνω σύνδεσμο.
Για να συνδεθείτε στη διάλεξη, κάνετε κλικ στο «Εισέλθετε εάν έχετε λογαριασμό Office 365» ή «Sign in if you have an Office 365 account». Θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε με το κεντρικό σύστημα πιστοποίησης του ΟΠΑ (SSO), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό e-mail του ΟΠΑ.

Στη συνέχεια, μετά από μια μικρή αναμονή, θα εμφανιστεί το παράθυρο της εφαρμογής, το οποίο θα είναι παρόμοιο με το ακόλουθο.

Για να δοκιμάσετε την εφαρμογή, μπορείτε να συνδεθείτε σε αυτή τη δοκιμαστική διάλεξη που είναι διαρκώς ενεργή:

https://meet.lync.com/auebgr-aueb/xgeorge/GGSBYFOL

Η εφαρμογή «Skype για επιχειρήσεις (επιτραπέζιος υπολογιστής)» ή «Skype for Business (desktop)» σε Windows ΔΕΝ μπορεί να συνδεθεί με τις διαλέξεις – θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο την εφαρμογή Skype Meetings που αναφέρεται παραπάνω. Αντίστοιχα, με τις εφαρμογές για Mac, Android και iOS μπορείτε να συνδεθείτε με τις διαλέξεις μόνο ως επισκέπτες (guests), αν το επιτρέπει ο διδάσκοντας. Σε αυτή την περίπτωση, αντί να συνδεθείτε με τα στοιχεία του ΟΠΑ, θα πρέπει να διαλέξετε την επιλογή «Συμμετοχή ως Επισκέπτης» ή «Join as Guest» και να δώσετε ένα όνομα με το οποίο θα σας βλέπει ο διοργανωτής, και μετά να περιμένετε μέχρι να εγκρίνει την είσοδό σας στη διάλεξη ο παρουσιαστής.

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 16-03-2020