ΧΑΛΑΜΑΝΔΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Διεύθυνση Γραφείου: 2ος όροφος, προέκταση κεντρικού κτηρίου
Τηλέφωνο: 210 - 8203 392

Ο Γιώργος Χαλαμανδάρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ το 1994. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στο Imperial College του Λονδίνο, παρακολουθώντας διαδοχικά το πρόγραμμα MSc στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και πραγματοποιώντας το διδακτορικό του στην Ποσοτική Χρηματοοικονομική (Quantitative Finance).

Εργάστηκε το διάστημα 1996-99 στη Natwest Markets στο Λονδίνο ως ποσοτικός αναλυτής (quant analyst) στο τμήμα διαπραγμάτευσης εξωτικών παραγώγων (desk of exotic options) στον τομέα συναλλάγματος. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα ως Risk Analytics Officer και Senior Structurer στο διάστημα 2001-2004, ενώ τελευταία υπήρξε Head of Structured Products and Alternative Investments στην EFG Eurobank μέχρι τον Οκτώβριο του 2006. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον εντοπίζεται γενικότερα στα παράγωγα με έμφαση σε παράγωγα πιστωτικού κινδύνου. Τα τελευταία χρόνια έχουν δημοσιεύτει άρθρα του σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά του χώρου όπως πχ το Journal of Banking and Finance, Journal of International Money and Finance, European Journal of Finance μεταξύ άλλων.

Τελευταία ενημέρωση: 21-03-2018

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.