Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Καθηγητή Oded Galor, 6 Ιουλίου 2023, ώρα 18:30

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 
του Καθηγητή Oded Galor,
6 Ιουλίου 2023, ώρα 18:30

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνει την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 και ώρα 18:30 στo Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, την Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Καθηγητή του Brown University, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής

ODED GALOR

Η Τελετή Αναγόρευσης θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Τιμώμενου με θέμα:
«The Journey of Humanity: The Origins of Wealth and Inequality»

Ο Oded Galor είναι Kαθηγητής Οικονομικών Επιστημών και κατέχει την έδρα Herbert H. Goldberger στο Brown University των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Είναι ο ιδρυτικός στοχαστής πίσω από την Ενοποιημένη Θεωρία Ανάπτυξης που επιδιώκει να αποκαλύψει τις θεμελιώδεις αιτίες της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ανισότητας σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία. Μελετά τον ρόλο των βαθιά ριζωμένων παραγόντων στη μετάβαση από τη στασιμότητα στην ανάπτυξη και την εμφάνιση της τεράστιας ανισότητας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Καθηγητής Galor έχει ηγηθεί της ερευνητικής ομάδας National Bureau of Economic Research (NBER) για την κατανομή εισοδήματος και τη μακροοικονομία και παράλληλα είναι ερευνητής στο Center for Economic Policy and Research (CEPR), στο  Institute of Labor Economics (IZA) και ερευνητικός συνεργάτης στο Center for Economic Studies.

Η έρευνά του δημοσιεύεται στα πιο αναγνωρισμένα και επιδραστικά επιστημονικά περιοδικά στα Οικονομικά, όπως το American Economic Review, Econometrica και το Quarterly Journal of Economics και  συγκεντρώνει έναν εντυπωσιακό αριθμό αναφορών. Είναι επίσης αρχισυντάκτης του Journal of Economic Growth και μέλος της συντακτικής επιτροπής πολλών περιοδικών, συμπεριλαμβανομένων των Economics and Human Biology, Journal of Economic Inequality, Journal of Population Economics και Macroeconomic Dynamics.

Ο Καθηγητής Galor, αναφέρεται τακτικά ως υποψήφιος παραλήπτης του βραβείου Νόμπελ.

Το βιβλίο του Καθηγητή Galor «The Journey of Humanity» όπου συγκεντρώνονται οι πιο διάσημες διαλέξεις του σε όλο τον κόσμο, έχει δημοσιευτεί σε είκοσι οκτώ γλώσσες παγκοσμίως.

Για την πρόσκληση της εκδήλωσης πατήστε εδώ

ID: 
3991

Τελευταία ενημέρωση: 07-07-2023