Συνέντευξη Τύπου για το ΟΠΑ Run, τον 1ο Αγώνα Δρόμου στο Πεδίο του Άρεως από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθήνα, 3 Μαΐου 2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνέντευξη Τύπου για το ΟΠΑ Run, τον 1ο Αγώνα Δρόμου στο Πεδίο του Άρεως από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου για το ΟΠΑ Run, τον 1ο  Αγώνα Δρόμου που συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίο του Άρεως την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου 2018.

Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρακολούθησαν τη συνέντευξη τύπου στην οποία συμμετείχαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου κ. Αλέξης Αλεξόπουλος και ο αθλητής και απόφοιτος του ΟΠΑ κ. Κώστας Φιλιππίδης.

 

Με κεντρικό θέμα στις εισηγήσεις τους τον Αγώνα Δρόμου ΟΠΑ Run, που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, οι ομιλητές πέρασαν το δικό τους μήνυμα στο πλαίσιο της  προσπάθειας να δημιουργηθεί μια καινούρια αντίληψη για το ιστορικό Πεδίο του Άρεως.

Στην τοποθέτησή του ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης, τόνισε ότι οι προσπάθειες της κοινότητας του Πανεπιστημίου στρέφονται προς την ετήσια θεσμοθέτηση του Αγώνα Δρόμου στο Πεδίο του Άρεως και συνεχίζοντας ανέφερε  χαρακτηριστικά: «Το ιστορικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως πρέπει να αποτελέσει ξανά χώρο φιλικό προς τον επισκέπτη, φιλόξενο και δημιουργικό για τα παιδιά, χώρο αναψυχής για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ελκυστικό για τους νέους και τις νέες και ευρύτερα για τους πολίτες της Αθήνας». Συνοψίζοντας τόνισε, «H παρουσία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο κέντρο της πόλης, ως πνευματικού ιδρύματος και ως φάρου Γνώσης και Πολιτισμού, αποτελεί παράγοντα αναβάθμισης της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητας, ανάπλασης του δημόσιου χώρου και αποκατάστασης του κάλλους της ιστορικής πόλης των Αθηναίων».

Η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου, υποστήριξε ότι: «Με εκδηλώσεις όπως το ΟΠΑ Run, υλοποιούμε την βασική μας αντίληψη, ο δημόσιος χώρος, το ιστορικό Πεδίο του Άρεως, να αποδοθεί στους πολίτες της Αθήνας. Παράλληλα με το δρομικό δρώμενο, ολοκληρώνεται μια ευγενής προσπάθεια αναζωογόνησης, ανάταξης του πάρκου που θα επιδιώξουμε τα επόμενα χρόνια να γίνει θεσμός».

«Το μεγάλο πρόβλημα του Πεδίου του Άρεως είναι η διακίνηση και η δημόσια χρήση ναρκωτικών» τόνισε στη συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και συνεχάρη τον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιακουμάκη, τόσο για την πρωτοβουλία να διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή ο αγώνας δρόμου όσο και για τη γενικότερη επιμονή του να παραμείνει το ίδρυμα στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας».

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου κ. Αλέξης  Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι ο Σύλλογος επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΟΠΑ και από την μεριά του θα κάνει  ότι είναι δυνατόν για να πετύχει τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο πολιτιστικό. «Είναι κάτι το οποίο το οφείλουμε στη γειτονιά μας, προκειμένου το Πεδίο του Άρεως να αποκτήσει ζωντάνια και να γίνει προσβάσιμο στους πολίτες της Αθήνας».

Τέλος, ο πρωταθλητής Ελλάδος και απόφοιτος του ΟΠΑ κ. Κώστας Φιλιππίδης, υποστήριξε: «με τον συγκεκριμένο αγώνα το Πανεπιστήμιο θέλει να περάσει το μήνυμα πως αθλητισμός και σπουδές μπορούν να συμπορευθούν και να οδηγήσουν στην επιτυχία».

 

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

Διοργάνωση:

        

 

 

Μέγας Χορηγός:

Radisson Blu Park Hotel Athens

Χορηγοί:

Ticketmaster, Ζakcret, Μαυρογένης ΑΕ, Αφοί Χαΐτογλου Μακεδονικός Χαλβάς

In kind:

Coca Cola 3Ε, Thinking Cup, Σοκολάτες Παυλίδης

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΑ σπορ, Kosmos, Περιοδικό Chill Out, sport24.gr, runningnews.gr

Υποστηρικτές επικοινωνίας:

Planet Fitness, Steps Productions, Snaphoto

ID: 
926
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 03-05-2018