Ο Καθηγητής Ίων Ανδρουτσόπουλος στο Συνέδριο της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

 

Ο Καθηγητής Ίων Ανδρουτσόπουλος στο Συνέδριο της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου 2026 το δεύτερο επετειακό συνέδριο της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός αιώνα θεσμικής παρουσίας της, με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Το 1ο πάνελ με τίτλο «Οι προκλήσεις της ΤΝ», συντόνισε ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ίων Ανδρουτσόπουλος.

Οι παρεμβάσεις των διακεκριμένων ομιλητών και η συζήτηση με ερωτήσεις από το κοινό που ακολούθησε, ανέδειξαν κρίσιμες πτυχές της Τεχνητής Νοημοσύνης, από τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις έως τα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από τη ραγδαία ανάπτυξή της. 

Οι ομιλητές του 1ου πάνελ:

Ίων Ανδρουτσόπουλος, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (συντονιστής)

Μαρία Βακαλοπούλου, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Παρισιού Saclay

Κωστής Δασκαλάκης, Καθηγητής ΜΙΤ 

Γιάννης M. Ιωαννίδης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Tufts και αντεπιστέλλον μέλος Ακαδημίας Αθηνών

Μαρία Καραμανώφ, τ. Αντιπρόεδρος ΣτΕ, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος

Χρίστος Παπαδημητρίου, Ακαδημαϊκός

Το video της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://youtu.be/AqIsb3VP6Xk?si=VrAK9ASxtuD2Gy6_ 

ID: 
5107

Τελευταία ενημέρωση: 29-05-2026