Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ: Μια διαχρονικά επιτυχημένη εκδήλωση σταδιοδρομίας

 

Δελτίο Τύπου

Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ: Μια διαχρονικά επιτυχημένη εκδήλωση σταδιοδρομίας

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ», στις 24 Οκτωβρίου 2023 στο Ζάππειο Μέγαρο, από τις 9:00 έως τις 19:00. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Δ. Μπρουραντώνης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πάνος Τσακλόγλου, οι Αντιπρυτάνεις του ΟΠΑ κ.κ. Β. Βασδέκης, Γ. Λεκάκος, Κ. Δράκος και Β. Παπαδάκης καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 1300 και πλέον φοιτητές / φοιτήτριες και  απόφοιτοι  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι οποίοι πραγματοποίησαν δια ζώσης συνεντεύξεις με τους εκπροσώπους 98 αναγνωρισμένων επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βρίσκονταν στο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΟΠΑ, έχοντας μια ιστορία δράσης πάνω από 3 δεκαετίες, μέσω σύγχρονων δράσεων διασύνδεσης όπως η εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ»,  επιτυγχάνει την αποτελεσματική σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία.

Στην εκδήλωση ο Πρύτανης Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την πρωτοπορία του στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητριών και φοιτητών του. Η υψηλή απορροφησιμότητα των αποφοίτων του ΟΠΑ, που ξεπερνά πλέον το 75%, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις Ημέρες Καριέρας και σε συναφείς δράσεις. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί ήδη παράδειγμα εξωστρέφειας και σε άλλα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας».

Η Επίκουρη Καθηγήτρια Λήδα Παναγιωτοπούλου, Ιδρυματικά Υπεύθυνη του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και Διασύνδεσης του ΟΠΑ,  συμπλήρωσε: «Η διασύνδεση στο ΟΠΑ ξεκινάει από τις αίθουσες διδασκαλίας, όπου γίνεται συνειδητή προσπάθεια σύνδεσης θεωρίας και πράξης, και κορυφώνεται με δράσεις όπως η σημερινή εκδήλωση που είναι αποτέλεσμα της πολυετούς δικτύωσης του Γραφείου Διασύνδεσης με τις επιχειρήσεις και την αγορά εργασίας».  

 

 

ID: 
4146

Τελευταία ενημέρωση: 07-11-2023