Ενέργειες κοινωνικής προσφοράς από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2021

 

Δελτίο Τύπου

Ενέργειες κοινωνικής προσφοράς από τo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πραγματοποιήθηκε διπλή εθελοντική δράση από τα μέλη του το διήμερο 15 & 16 Δεκεμβρίου. Τόσο η αιμοδοσία που έγινε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων  Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού, όσο και το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Σωματείου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες ΕΡΜΗΣ  πραγματοποιήθηκαν  με μεγάλη συμμετοχή, στέλνοντας ακόμα μια φορά μήνυμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς.

Τις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, το ΟΠΑ ανταποκρινόμενο στις αυξημένες ανάγκες για διατήρηση των αποθεμάτων αίματος, διοργάνωσε την 56η εθελοντική αιμοδοσία, όπου Καθηγητές, διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, αλλά και  πλήθος φοιτητών έσπευσαν να προσφέρουν αίμα προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, φρόντισαν να συγκεντρωθούν τρόφιμα για τις ανάγκες του Φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΡΜΗΣ, αλλά και να στηρίξουν το Σωματείο φιλοξενώντας το παζάρι με τις χειροποίητες κατασκευές των παιδιών του ΕΡΜΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με αφορμή τις συγκεκριμένες δράσεις, προσήλθε μεγάλος αριθμός φοιτητών και ειδικά πρωτοετών που βλέπουν την νέα φάση της ζωής τους συνυφασμένη με την βοήθεια προς την κοινωνία.

Ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Κωνσταντίνος Δράκος, τόνισε: «Η κοινότητα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών βρίσκεται δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας  προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια, στηρίζοντας  την ελπίδα και την πίστη στον Άνθρωπο, αξίες που διαπνέουν την κουλτούρα του Ιδρύματος».

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κυρέζης Νίκος, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τηλ.+ 30 210 8203297,      

e-mail:  nkyrezis@aueb.grpr-office@aueb.gr

 

Φωτογραφικό Υλικό

https://www.aueb.gr/el/content/dipli-ethelontiki-drasi-opa-15-16-dekemvrioy-2021-fotografies

ID: 
3272
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 22-12-2021