Ένας απόφοιτος του ΟΠΑ, ο Λευτέρης Αραπάκης, ανάμεσα στους επτά “Νέους Πρωταθλητές της Γης – 2020” του Προγράμματος του ΟΗΕ για το Περιβάλλον (UNEP)

Στους επτά «Νέους Πρωταθλητές της Γης» (Young Champions of the Earth) που βραβεύει ετησίως ο ΟΗΕ για τις καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις, συγκαταλέγεται ο Λευτέρης Αραπάκης, απόφοιτος του ΟΠΑ. Το εν λόγω βραβείο δίδεται από τον ΟΗΕ στο πλαίσιο του προγράμματός του για το Περιβάλλον (UNEP).

O Λευτέρης Αραπάκης, εκπροσωπώντας την Ευρώπη, τιμήθηκε από τον ΟΗΕ για τη νεοφυή επαγγελματική σχολή αλιείας ΕΝΑΛΕΙΑ, η οποία εκπαιδεύει, ενισχύει και παρέχει κίνητρο στην τοπική αλιευτική κοινότητα να συλλέξει τα πλαστικά από τη θάλασσα, επιτρέποντας έτσι στα αποθέματα ψαριών και στο οικοσύστημα να ανακάμψουν.

Με αφορμή αυτή την είδηση, ο Πρύτανης του ΟΠΑ Kαθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης δηλώνει: «Είμαστε περήφανοι για τον απόφοιτό μας, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τη δύναμη της νέας γενιάς που αγωνίζεται μεθοδικά και με αποφασιστικότητα για ένα καλύτερο αύριο».

 

Περισσότερες πληροφορίες: https://unric.org/el

ID: 
2667

Τελευταία ενημέρωση: 16-12-2020