Το ΟΠΑ σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas διοργανώνουν workshop για τον προγραμματισμό mobile εφαρμογών σε κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς (1-2/3/2012)

id: 
1297

Windows Phone Workshop
Πέμπτη 1 και Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Τεχνικό training: CS lab 2 (Πτέρυγα Δεριγνύ, 3ος όροφος)

Business training: CS lab 1 (Πτέρυγα Δεριγνύ, 2ος όροφος)

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas διοργανώνουν workshop για τον προγραμματισμό mobile εφαρμογών.

Το workshop θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 στα εργαστήρια CS lab 1 (Πτέρυγα Δεριγνύ, 2ος όροφος) και CS lab 2 (Πτέρυγα Δεριγνύ, 3ος όροφος).

Στο workshop αυτό, θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι μέθοδοι για το πως δημιουργούνται mobile εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς και για το πως οργανώνονται αποτελεσματικές εκστρατείες προώθησης.

Στο workshop μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές από όλα τα Τμήματα του Πανεπιστημίου μας, καθώς η συνεργασία των εκάστοτε ειδικοτήτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός παράγοντας για τη σωστή ανάπτυξη και εμπορική επιτυχία μιας εφαρμογής. Ενδεικτικά, το workshop απευθύνεται σε φοιτητές:

  • Πληροφορικής, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (τεχνικό κομμάτι)
  • Marketing και Επικοινωνίας (προώθηση, διαφήμιση)
  • Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικής Επιστήμης (business model)

Φυσικά, μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε φοιτητής το επιθυμεί και οι αρμοδιότητες μπορούν να επικαλύπτονται.

Μετά το πέρας του workshop, οι φοιτητές θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν mobile applications για Windows Phone. Αφού σχηματιστούν ομάδες, θα δοθεί χρονικό περιθώριο πέντε εβδομάδων, ώστε να προετοιμάσουν τις εφαρμογές τους και να τις ανεβάσουν εντελώς δωρεάν στο Marketplace. Στη διάρκεια των πέντε εβδομάδων, μπορούν να επικοινωνούν με την Microsoft Hellas για περαιτέρω απορίες και υποστήριξη. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει συνάντηση για επίλυση αποριών και βοήθεια για το "ανέβασμα" στο Marketplace.

Οι 3 καλύτερες εφαρμογές θα επιλεγούν από το ΟΠΑ και θα βραβευθούν με κινητά τηλέφωνα NOKIA Lumia 800, HTC και LG, προσφορά της Microsoft Hellas και της NOKIA. Επιπροσθέτως, θα πραγματοποιηθεί ειδικό event με παρουσιάσεις των εφαρμογών μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές του τεχνικού training είναι καλό να έχουν μαζί τους laptop με εγκατεστημένο το Windows Phone SDK. Κατεβαίνει δωρεάν από τον σύνδεσμο: http://create.msdn.com/en-us/home/getting_started. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει laptop, θα δοθούν σύνδεσμοι και εκπαιδευτικό υλικό για να δουλέψει αργότερα από το σπίτι του.

Οι φοιτητές μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές τις αρεσκείας τους και θα προταθούν πεδία όπου υπάρχει γόνιμο έδαφος να κινηθούν. Μια ενδεικτική λίστα βρίσκεται στο http://bit.ly/wp7appideas. Ενθαρρύνεται η δημιουργία εφαρμογών που χρησιμεύουν σε έναν φοιτητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου (παρουσίαση Πανεπιστημίου, πρόσβαση, χώρος, Τμήματα, προσφερόμενες υπηρεσίες, κ.λπ.).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018