Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών του Καθηγητή John Geanakoplos (Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011)

id: 
1100

Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του

Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

του Καθηγητή John Geanakoplos

Την Τετάρτη, 1η Ιουνίου 2011 και ώρα 13.30 θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Αντωνιάδου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η Αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Yale, John Geanakoplos.

Ο Καθηγητής John Geanakoplos κατέχει την έδρα Οικονομικών James Tobin του Πανεπιστημίου του Yale. Υπηρετεί στο Πανεπιστήμιο του Yale από το 1980, όπου το 1986 έλαβε τη θέση του πρωτοβάθμιου καθηγητή. Κατείχε τη θέση του διευθυντή του οικονομικού προγράμματος του Santa Fe Institute μεταξύ 1990-1991 και 1999-2000, όπου και παραμένει ως συνεργαζόμενος καθηγητής.

Υπήρξε επισκέπτης καθηγητής στο MSRI του Πανεπιστημίου του Berkeley της California, στο Κολλέγιο Churchill του Cambridge, στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, και στο MIT. Εξελέγη εταίρος της Econometric Society το 1990 και της American Academy of Arts and Sciences το 1999. Του απενεμήθη το Πρώτο Βραβείο Οικονομικών του Ιδρύματος Μποδοσάκη το 1994 και το Βραβείο Samuelson το 1999.

Το 1970, κατέλαβε την πρώτη θέση στο Ανοικτό Τουρνουά Σκακιστών των Αμερικανικών Πολιτειών για Εφήβους. Έλαβε το πτυχίο του μετ’ επαίνων στα Μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο του Yale και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Μαθηματικά και Διδακτορικό Δίπλωμα στα Οικονομικά με Επιβλέποντα τον Καθηγητή Kenneth Arrow από το Πανεπιστήμιο του Harvard. Πρόκειται για έναν παγκοσμίου φήμης κορυφαίο επιστήμονα στο χώρο της Οικονομικής Θεωρίας, με σημαντικές συμβολές σε πολλές ειδικότερες περιοχές της.

Την Τελετή Αναγόρευσης θα ακολουθήσει η Τελετή Ορκωμοσίας Αποφοίτων του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης.

Καθηγητής Γ. Π. Πραστάκος
Πρύτανης
Καθηγητής Ν. Βέττας
Πρόεδρος Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης

Πρόγραμμα Εκδήλωσης

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018