Η επιστήμη γιορτάζει και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει και σας προσκαλεί στην Πανευρωπαϊκή Βραδιά Έρευνας, τη Βραδιά του Ερευνητή (Παρασκευή 26/9/14)

id: 
2164

Βραδιά του Ερευνητή 2014
Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014, 18:00 - 24:00

Κτήριο Αβέρωφ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων)

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Βραδιά του Ερευνητή 2014

Την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στην Πανευρωπαϊκή Βραδιά Έρευνας, η οποία πραγματοποιείται παράλληλα σε 300 πόλεις στην Ευρώπη και σε 9 στην Ελλάδα: την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Ρόδο, την Κόρινθο, την Πύλο, την Πάτρα, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η γνωριμία της επιστήμης και της έρευνας με το ευρύ κοινό και η επαφή των επιστημόνων με πιθανούς μελλοντικούς ερευνητές. Το Πανεπιστήμιό μας, έχοντας σαφή προσανατολισμό προς την παραγωγή υψηλού επιπέδου έρευνας και πιστεύοντας στη σημασία της ανάπτυξης της κουλτούρας έρευνας στους νέους και στους φοιτητές μας, συμμετέχουμε ενεργά στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο κτήριο Αβέρωφ της οδού Πατησίων.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου μας Καθ. κ. Κ. Γάτσιος θα χαιρετίσει την εκδήλωση παρουσιάζοντας συνοπτικά την ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου. Παράλληλα, μία ομάδα νέων ερευνητών του Πανεπιστημίου αποτελούμενη από τους κκ Γεράσιμο Λάμπουρα (Τμ. Πληροφορικής, Υπότροφο Προγράμματος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ, Φαίη Μακαντάση (Τμ. Οικονομικής Επιστήμης, Υπότροφο Προγράμματος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ, Κλεοπάτρα Μπαρδάκη (Τμ. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπότροφο Προγράμματος Ενίσχυσης Μεταδιδακτορικής Έρευνας 2013-2014, Γρηγόριο Παινέση (Τμ. Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Υπότροφο Προγράμματος ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ και Γεώργιο Παπαγιαννάκη (Τμ. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, Υπότροφο Προγράμματος Ενίσχυσης Μεταδιδακτορικής Έρευνας 2012-2013), θα ενημερώνουν τους επισκέπτες για την έρευνα που πραγματοποιούν στο πλαίσιο της Διδακτορικής ή Μεταδιδακτορικής τους έρευνας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα πραγματοποιηθεί, επίσης, παρουσίαση των ερευνητικών επιτευγμάτων ομάδων του ΕΜΠ και άλλων Πανεπιστημίων της Αθήνας, θα υπάρχει διαδραστική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών και θα γίνει σύνδεση με το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου του ΕΜΠ. Επίσης, θα λάβουν χώρα καλλιτεχνικά δρώμενα – διαγωνισμοί για μαθητές όλων των ηλικιών και η βραδιά θα πλαισιωθεί με ζωντανή ελληνική μουσική από την Ομάδα Κρουστών και τη χορωδία του ΕΜΠ, καθώς και από μουσική μπάντα στον χώρο του αίθριου του Κτηρίου Αβέρωφ.

Θα θέλαμε λοιπόν να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη γιορτή της επιστήμης και της έρευνας, στη Βραδιά του Ερευνητή 2014, δράττοντας έτσι την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά και ερευνητές άλλων Πανεπιστημίων, αλλά και να ενημερωθείτε για τις τελευταίες ερευνητικές επιτυχίες σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων σας.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη σελίδα www.rengreece.gr.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018