Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΟΠΑ διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ

id: 
1973

Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Ιδέας ΟΠΑ 2014

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν για τέταρτη συνεχή χρονιά τον Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του ΟΠΑ.

Η διαδικασία

Οι ομάδες αναπτύσσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες με την υποστήριξη έμπειρων μεντόρων, σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων και υποστήριξη από τη ΔΑΣΤΑ και τη ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Ποιοί μπορούν να συμμετάσχουν

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και απόφοιτοι των τελευταίων 3 ετών. Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες το πολύ τεσσάρων ατόμων.

Κατηγορίες Διαγωνισμού

Οι ομάδες επιλέγουν μία εκ των τριών κατηγορίων στην οποία θα ενταχθεί η πρότασή τους: (α) Γενική Κατεύθυνση, (β) Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, (γ) Πράσινη και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Φέτος οι ομάδες που αναπτύσσουν προτάσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας μπορούν να επωφεληθούν από τη συνεργασία με τον διαγωνισμό Social Innovation Award του Impact Hub Athens, παρακολουθώντας και τις δραστηριότητες που διοργανώνονται από το ImpactHub.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία θα ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια υλοποίησης μέσα από τη σελίδα του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας στον ιστοτόπο της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Φάσεις Διαγωνισμού

Ο Διαγωνισμός εκτυλίσσεται σε 3 Φάσεις:
1η Φάση

28/2 - 15/3: Ενημέρωση και Yποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας σε συνοπτικό έντυπο (www.mke.aueb.gr, κατηγορία "Διαγωνισμός 2014").

24/3: Ανακοίνωση Ομάδων που προκρίνονται στη 2η Φάση.

2η Φάση

24/3 - 23/5: Ανάπτυξη της Επιχειρηματικής Ιδέας και του Επιχειρηματικού Σχεδίου με υποστήριξη Μεντόρων και παρακολούθηση σειράς Εξειδικευμένων Σεμιναρίων.

Η 2η Φάση ολοκληρώνεται με την υποβολή του Επιχειρηματικού Σχεδίου του προτεινόμενου εγχειρήματος στις 23 Μαΐου 2014.

Οι ομάδες που ολοκληρώνουν τη 2η Φάση του Διαγωνισμού λαμβάνουν Βεβαίωση Παρακολούθησης.

24/5 - 24/6: Αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Σχεδίων από ομάδα ειδικών.

3η Φάση

Τέλος Ιουνίου - Παρουσίαση των 6 πρώτων ομάδων σε Πάνελ Ειδικών & Ανάδειξη 3 Νικητών.

Υποβολή επιχειρηματικής ιδέας έως τις 15 Μαρτίου 2014!

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με τις προδιαγραφές και τα στάδια του Διαγωνισμού παρέχονται στις επιμέρους ιστοσελίδες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικής Ιδέας 2014 στον ιστοτόπο της ΜοΚΕ ΟΠΑ.

Από τη ΔΑΣΤΑ και τη ΜοΚΕ του ΟΠΑ

Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας και η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους μέσω του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018