Αποτελέσματα του "1ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο" που οργανώθηκε με επιτυχία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

id: 
240

1oς Φοιτητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών οργάνωσε τον 1ο Φοιτητικό Διαγωνισμό Καινοτομίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο όπου συμμετείχαν 40 ομάδες προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών φοιτητών που παρακολουθούν μαθήματα Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Οι φοιτητές έπρεπε να δημιουργήσουν και να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο της ιδέας τους καθώς και ένα πρωτότυπο σύστημα που να λειτουργεί στο διαδίκτυο, με την επιστημονική υποστήριξη της Επ. Καθ. Κατερίνα Πραματάρη.

Στην τελική φάση προκρίθηκαν 8 ομάδες και η επιλογή των βραβείων έγινε με βάση τα κριτήρια της πρωτοτυπίας, της βιωσιμότητας και της πληρότητας του επιχειρηματικού πλάνου και της πρωτότυπης εφαρμογής. Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείτο από πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες από τον χώρο του venture capital και του Internet.

Τα βραβεία και διακρίσεις είναι:

  • 1ο βραβείο στο mydoulapa.gr. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα κοινωνικής διαδικτύωσης προσωπικής εικονικής ηλεκτρονικής ντουλάπας. Με ομάδα τους προπτυχιακούς φοιτητές: Ι. Κασιδάκης, Σ. Μάτσα.
  • 2ο βραβείο στο verastodeksi.gr. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα οργάνωσης γάμου που προσφέρει προϊόντα, υπηρεσίες και προσωποποιημένη ενημέρωση. Με ομάδα τους προπτυχιακούς φοιτητές: Α. Αγγελοπούλου, Ε. Καούκη, Κ. Πολυκράτη, Μ. Σκιαδά.
  • 3ο βραβείο στο peinases.gr. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα παραγγελιοληψίας και διανομής φαγητού αλλά και παροχής υπηρεσιών όπως διαιτολόγιο, rating καταστημάτων κλπ. Με ομάδα τους μεταπτυχιακούς φοιτητές: Ε. Ζαμπου, Δ. Σιώρης, Φ. Ταντελές, Δ. Χρηστίδης.
  • Διάκριση στο experts4u.gr. Ένας ηλεκτρονικός μεσάζων στην παροχή τεχνολογικών υπηρεσιών σε οικογένειες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με ομάδα τους μεταπτυχιακούς φοιτητές: Σ. Αρκουλης, Η. Γιαννάκου, Μ. Μαρκουλάκης.
  • Διάκριση στο uArt.gr. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διαμοιρασμού εικόνων και φωτογραφιών καλλιτεχνικού περιεχομένου. Με ομάδα τους προπτυχιακούς φοιτητές: Ν. Κοκόσης, Σ. Πέτυκας, Ν. Σαούλης, Δ. Φαλίδας.
  • Διάκριση στο easychange.gr. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα αλλαγής, ακύρωσης και δημοπρασίας εισιτηρίων. Με ομάδα τους μεταπτυχιακούς φοιτητές: Μ. Λαουρδέκη, Ε. Μουράτη, Α. Μπιρατσης, Β. Παναγιωτοπούλου.

D

 

 

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στους βραβευθέντες από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθ. Γρηγόρη Πραστάκο και τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) Καθ. Γεώργιο Δουκίδη την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018