HRM AUEB Insights - Τεύχος 3ο

Παλαιότερα Τεύχη: Τεύχος 1ο, Τεύχος 2οEditorial

Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου
Διευθυντής ΜΠΣ στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, ΟΠΑ

Αγαπητοί/ές,

Το 3ο τεύχος του newsletter του μεταπτυχιακού μας προγράμματος φτάνει «στα χέρια σας» την χρονική περίοδο όπου πλησιάζει το τέλος του ακαδημαϊκού έτους με την ολοκλήρωση των διά-ζώσης διαλέξεων τον ερχόμενο Ιούνιο. Ήταν για όλους μας μια δύσκολη χρονιά, στην οποία προσπαθήσαμε και καταφέραμε σε ένα μεγάλο βαθμό να διατηρήσουμε αλλά και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τις δράσεις του προγράμματος προς όφελος των φοιτητών μας αλλά και της κοινότητας της ΔΑΔ γενικότερα.

Έχει επίσης ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των αιτήσεων για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος η οποία ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου. Όπως κάθε χρόνο αναμένουμε μεγάλο αριθμό αιτήσεων τόσο για το πρόγραμμα πλήρους αλλά και μερικής φοίτησης. Ο κλάδος του Ανθρώπινου Δυναμικού εξακολουθεί να προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον στην Ελλάδα και ελπίζουμε ότι έχουμε συνεισφέρει και εμείς ως ένα βαθμό σε αυτή την ανάπτυξη. Επίσης, για λίγες ημέρες ακόμη δεχόμαστε αιτήσεις από επιχειρήσεις για το πρόγραμμα έμμισθης πρακτικής άσκησης των φοιτητών μας. Φέτος για πρώτη φορά όλες οι θέσεις πρακτικής άσκησης θα είναι αμειβόμενες από τις συμμετέχουσες εταιρείες, σύμφωνα με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Ελπίζω να βρείτε το newsletter μας χρήσιμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τη συνεισφορά τους και ιδιαίτερα τη Μαρία Κοντούλη και την Βάσω Ταγκαλάκη για την επιμέλεια των κειμένων και της έκδοσης του newsletter.


Νέα από την HRM Κοινότητα

Αιτήσεις για το Ακαδημαϊκό Έτος 2022-2023

Πρόγραμμα Έμμισθης Πρακτικής Άσκησης

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων υποψηφιότητας για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 ξεκίνησε την Παρασκευή 1 Απριλίου 2022 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 31 Μαΐου 2022. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο της Διοίκησης Προσωπικού, σε μεγάλους οργανισμούς είτε του ιδιωτικού είτε του δημόσιου τομέα.

Περισσότερα

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες εταιρείες να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Σύνδεσης με την Πράξη (πρακτική άσκηση). Οι ενδιαφερόμενες εταιρείες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση συμμετοχής το αργότερο ως την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Περισσότερα

23ο Τεύχος Case Studies Series - Special Edition

Εργαστηρίου ΔΑΔ ΟΠΑ 2021 - Τηλεργασία: Ήρθε για να μείνει;

Στην ειδική έκδοση του τεύχους αυτού, με θέμα «Το μέλλον της εργασίας», έχουμε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενούμε 16 προσωπικότητες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης και των επιχειρήσεων, οι απόψεις των οποίων μας βοηθούν να κατανοήσουμε: Α) ποιες αλλαγές στους εργασιακούς μας χώρους θα παραμείνουν και μετά την πανδημία και θα διαμορφώσουν τον τρόπο που εργαζόμαστε και Β) τι πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι, οι οργανισμοί αλλά και οι χώρες ώστε να προσαρμοσθούν στις αλλαγές αυτές.

Περισσότερα

Τη θετική στάση των εργαζομένων και την καθιέρωση της εφαρμογής της τηλεργασίας, επιβεβαιώνει η έρευνα «Τηλεργασία: Ήρθε για να μείνει;», που διεξήγαγε το Εργαστήριο Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, το οποίο υποστηρίζει επιστημονικά το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Περισσότερα

Ετήσια Έρευνα για την Εργασιακή Ευημερία στην Ελλάδα

Έρευνα: Ανθρώπινο Δυναμικό στο Οικοσύστημα Τεχνολογίας και Καινοτομίας

Η ετήσια έρευνα για την εργασιακή ευημερία στην Ελλάδα διεξάγεται υπό την σκέπη τριών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Eindhoven University of Technology, με στόχο  να καταγραφεί με συστηματικό τρόπο ένας αριθμός ατομικών και εργασιακών παραγόντων που, από τη διεθνή βιβλιογραφία και έρευνα, φαίνεται να επηρεάζουν τα επίπεδα εργασιακής δέσμευσης και την ευεξία των εργαζομένων στην Ελλάδα

Περισσότερα

Η έρευνα, η οποία τελεί υπό την υποστήριξη του Elevate Greece, της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας, έχει ως στόχο την αποτύπωση των εφαρμοζόμενων πρακτικών διοίκησης ΑΔ, τη σύνδεση των πρακτικών με τα οργανωσιακά αποτελέσματα των νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων ευρύτερα καθώς και τη διάχυση καλών πρακτικών στις επιχειρήσεις και υποστήριξη της δημόσιας πολιτικής.

Περισσότερα

Ορκωμοσία Καθηγητή Ιωάννη Νικολάου και Καθηγήτριας Μαρίας Βακόλα

Τελετές Ορκωμοσίας Αποφοίτων

.Ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, Ιωάννης Νικολάου, και το μέλος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής, Μαρία Βακόλα, ορκίστηκαν στη βαθμίδα Καθηγητή και Καθηγήτριας Α’ Βαθμίδας, αντίστοιχα, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώπιον του Πρύτανη του Ιδρύματος, Καθηγητή  Δημήτρη Μπουραντώνη.

Περισσότερα

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΔΑΔ του ΟΠΑ, με πολλή συγκίνηση και χαρά, πραγματοποίησε τις τελετές ορκωμοσίας των αποφοίτων των Τμημάτων του ΠΜΣ Πλήρους Φοίτησης των ακαδημαϊκών ετών 2018-2019 και 2019-2020 και Μερικής Φοίτησης του ακαδημαϊκού έτους 2018 -2020.

Περισσότερα


HRM Insights

Συνεισφέροντας στην έρευνα

Το ανθρώπινο δυναμικό της κοινότητάς μας, παράλληλα με το διδακτικό έργο, παρουσιάζει ένα πλούσιο ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων και παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, εκπονώντας μελέτες, συμβάλλοντας σε συντακτικές επιτροπές σημαντικών εκδόσεων στο χώρο του HR, συμμετέχοντας σε ερευνητικά έργα κ.α.

Περισσότερα

Τo HRM στην Επικαιρότητα

Πλούσια αρθρογραφία των διδασκόντων, των φοιτητών και των αποφοίτων μας για θέματα επικαιρότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους και τους εργοδότες, σε έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης, επιβεβαιώνουν τη συνέπειά μας για τη διάχυση της γνώσης. Ευχαριστούμε πολύ τα μέσα που μάς έδωσαν το βήμα!

Περισσότερα


Οι δράσεις μας

Η πιο δραστήρια κοινότητα

Είμαστε μία πολύ δραστήρια κοινότητα!
Αξιοποιούμε τους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης με την αγορά του HR και δημιουργούμε αξία για όλα τα μέλη μας με έρευνες, δια ζώσης και διαδικτυακά σεμινάρια κ.α.

Περισσότερα

 

Ημερίδα «Το Μέλλον της Εργασίας»

Τα συμπεράσματα, που προκύπτουν από τις γνωμοδοτήσεις των συμμετεχόντων στο 23ο τεύχος της ειδικής έκδοσης HR Case Study Series – Special Edition, παρουσίασε η Editor, Καθηγήτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαρία Βακόλα, στο πλαίσιο της  ημερίδας «Το μέλλον της Εργασίας».

Περισσότερα


Συνομιλία με Στελέχη HR


Συνέντευξη: Βάλια Περιβολάρη
Απόφοιτη, Διευθύντρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Εμπορικών Δραστηριοτήτων, ΔΕΗ Α.Ε.

Διαβάστε τη συνέντευξη


Συνέντευξη: Σωτήρης Σταματίου
Director στο Ίδρυμα Ωνάση και Πρόεδρο του ΔΣ του ΣΔΑΔΕ

Διαβάστε τη συνέντευξη


Testimonials Αποφοίτων


Ελένη Καρακινάρη - HR Specialist, AArdVark, isc SA
Απόφοιτος προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2018-2020

Διαβάστε το testimonial


Σπύρος Μαλανδρίνος - HR Executive, Voyager Worldwide
Απόφοιτος του προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2018-2019

Διαβάστε το testimonial


Βιργινία Ριζογιάννη- HR Assistant, Saracakis Group of Companies
Απόφοιτος του προγράμματος Πλήρους Φοίτησης, 2019-2020

Διαβάστε το testimonial

       
Επικοινωνία: Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου, inikol@aueb.gr