Δραστηριότητες Φοιτητών

Υποδοχή Νέας Σειράς Φοιτητών

Γιορτή για την κοπή πίτας

Με την ευκαιρία του νέου έτους οργανώνεται χορευτικό πάρτυ κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιείται η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Προγράμματος.

Φοιτητές, απόφοιτοι και διδάσκοντες βρίσκονται μαζί για να ανταλλάξουν νέα και να περάσουν μερικές ξένοιαστες ώρες.

   

Εκπαιδευτικές εκδρομές

  • Τον Νοέμβριο του 2016 το ΜΠΣ στη ΔΑΔ είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενηθεί από τις Διευθύνσεις Ανθρώπινου Δυναμικού πρώτα της Intrasoft και στην συνέχεια της Apivita. Τα στελέχη τους παρουσίασαν στους φοιτητές μας τις πρακτικές ΔΑΔ που εφαρμόζουν αλλά και τις προκλήσεις, δυσκολίες και ευκαιρίες του κλάδου ενώ μας ξενάγησαν και στους χώρους εργασίας των δυο επιχειρήσεων.
  • Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Erasmus University Rotterdam (2015)
  • Το Μάρτιο του 2012 διοργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στη Βιέννη κατά την οποία οι φοιτητές του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης.
  • Το Μάρτιο του 2010 οργανώθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κάτω Ιταλία-Σικελία όπου οι φοιτητές του Προγράμματος φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου Lecce.
  • Το 2009 οργανώθηκε 5ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Γαλλία όπου οι φοιτητές του Προγράμματος συναντήθηκαν με φοιτητές αντίστοιχου Προγράμματος της Σορβόννης και ξεναγήθηκαν σε τμήματα προσωπικού γαλλικών εταιρειών.
  • Το 2007 και το 2008 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου με ξενάγηση στο χώρο των αρχαίων πλυντηρίων μεταλλεύματος Λαυρίου και επίσκεψη στο ορυκτολογικό Μουσείο Λαυρίου. Επίσης έχουν γίνει επισκέψεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε τμήματα ΔΑΔ μεγάλων εταιρειών, όπως ΤΙΤΑΝ, Procter & Gamble, Colgate Palmolive, Cadbury κ.λπ.

       

   

Υπαίθριο σεμινάριο

Μέσα στο καλοκαίρι, λίγο πριν από τις διακοπές, πραγματοποιείται θερινό εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ανάπτυξη Ομαδικών Ικανοτήτων», για τους φοιτητές του Προγράμματος στην Αναργύρειο και Κοργιαλένειο Σχολή Σπετσών.

Όλοι οι φοιτητές (πλήρους ή μερικής φοίτησης) συμμετέχουν με μεγάλο ενθουσιασμό σε μια σειρά από δραστηριότητες. Το σεμινάριο που δίνει την αφορμή για πνευματική και σωματική άσκηση και για σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, έχει γίνει κιόλας παράδοση.