ΤΣΟΥΚΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 7ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 570

Ο Δημήτρης A. Τσουκνιδής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος του Αγγλόφωνου Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση. Στο παρελθόν υπηρέτησε για δέκα έτη ως μέλος ΔΕΠ στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, και στο Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ (Η.Β.), ενώ έχει διατελέσει επισκέπτης Καθηγητής επί σειρά ετών στο ICMA Centre του Πανεπιστημίου του Ρέντινγκ (Η.Β.), στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, και στο ALBA Graduate Business School, μεταξύ άλλων. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και έχει λάβει Μεταπτυχιακό στην Υπολογιστική Χρηματοοικονομική από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ (Η.Β.), Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και Διδακτορικό στη Χρηματοοικονομική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέρος της διδακτορικής διατριβής του και η μεταδιδακτορική του έρευνα χρηματοδοτήθηκαν από το ΟΠΑ με διαγωνιστική διαδικασία.

Έχει δημοσιεύσει σχεδόν τριάντα ερευνητικές εργασίες σε υψηλού κύρους διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε κεφάλαια συλλογικών τόμων στα πεδία των Διεθνών Χρηματοοικονομικών, των Χρηματοοικονομικών της Ναυτιλίας και των Χρηματοοικονομικών της Ενέργειας. Η έρευνα του έχει δημοσιευθεί σε περιοδικά όπως τα Journal of the Royal Statistical Society: Series A, Energy Economics, Transportation Research Part E (6 άρθρα), Journal of International Money and Finance (3 άρθρα), Financial Markets Institutions and Instruments, International Review of Financial Analysis, European Journal of Finance, International Journal of Finance and Economics, European Management Review, Applied Economics, Maritime Policy and Management (3 άρθρα), Maritime Economics and Logistics (2 άρθρα). Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Freight Derivatives and Risk Management in Shipping του εκδοτικού οίκου Routledge Taylor and Francis Group και έχει συμβάλει κεφάλαια σε βιβλία του εκδοτικού οίκου Oxford University Press. Έχει διατελέσει αναπληρωτής εκδότης, μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής ακαδημαϊκών μελετών σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών. Έχει λάβει επανειλημμένα βραβεία άριστης διδασκαλίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και βραβεία καλύτερης επιστημονικής εργασίας από το ετήσιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ναυτιλιακών Οικονομολόγων. Αποτελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής συνεδρίων διεθνών επιστημονικών ενώσεων επί σειρά ετών, όπως τα European Financial Management Association και International Association of Maritime Economists.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 15-09-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.