ΛΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας
E-mail:
Τηλέφωνο: 210 - 8203 596
Ιστότοπος: https://tedlappas.com/

Ο Δρ. Θεόδωρος Λάππας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έλαβε πτυχίο στην Πληροφορική από το Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Πληροφορικής του University of California, Riverside στις Η.Π.Α.  Στα πλαίσια του διδακτορικού του έργου, συνεργάστηκε με κορυφαίες εταιρείες και ερευνητικά εργαστήρια του ευρύτερου χώρου της Πληροφορικής, όπως τα Yahoo! Search Labs, Burbank, IBM Almaden Research Center, IBM Zurich Research Laboratory και Yahoo! Research, Santa Clara.

Μετά το πέρας των διδακτορικών του σπουδών, εργάστηκε ως μεταδιδάκτορας  στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, έχοντας παράλληλα και τον τίτλο του Visiting Fellow at the Rafik B. Hariri Institute for Computing and Computational Science & Engineering.

Το 2013 εντάχθηκε στο δυναμικό του School of Business at Stevens Institute of Technology ως Επίκουρος Καθηγητής Πληροφοριακών Συστημάτων. Το 2020 προήχθη στην βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην Επιχειρησιακή Αναλυτική και στον σχεδιασμό αλγορίθμων Εξόρυξης Δεδομένων και Μηχανικής Μάθησης. Το ερευνητικό του έργο μελετά προβλήματα σχετικά με δεδομένα φυσικής γλώσσας και δικτύων, καθώς και εφαρμογές από βασικούς επιχειρησιακούς τομείς, όπως τα Πληροφοριακά Συστήματα, το Μάρκετινγκ και η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ο Δρ. Λάππας έχει δημοσιεύσει σε κορυφαία διεθνή περιοδικά στους χώρους της Πληροφορικής και των Πληροφοριακών Συστημάτων, όπως τα Informs Information Systems Research, ACM Transactions on Knowledge Discovery, IEEE Transactions on Knowledge and Data Engineering και Elsevier’s Decision Support Systems, στα οποία συνεισφέρει και σαν κριτής. Το έργο του έχει δημοσιευτεί και σε κορυφαία επιστημονικά συνέδρια, οπως το ACM SIGKDD, ACM SIGMOD, VLDB, ACM SIGIR και International Conference on Information Systems, στα οποία συνεισφέρει επίσης ως κριτής και ως μέλος των οργανωτικών επιτροπών.

Τελευταία ενημέρωση: 12-01-2022

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.