ΣΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Τμήμα Πληροφορικής
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 8ος όροφος, Γραφείο 811
Τηλέφωνο: 210 - 8203 653

Ο Βασίλειος Σύρης γεννήθηκε στην Ρόδο. Απέκτησε το Πτυχίο Φυσικής (1990) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το M.S. (Master of Science) στην Επιστήμη Υπολογιστών (1992) από το Northeastern University στην Βοστώνη των Η.Π.Α. και το Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιστήμη Υπολογιστών (1998) από το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Φεβρουάριο 2009 έως τον Φεβρουάριο 2015 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο ίδιο τμήμα και από το Νοέμβριο 2002 έως τον Ιανουάριο 2009 ήταν Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ήταν συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) από το 1993 έως το 2011. Την άνοιξη του 2001 ήταν Επισκέπτης Ερευνητής στο Statistics Laboratory του Πανεπιστημίου του Cambridge στην Αγγλία, και το καλοκαίρι του 2001 και του 2006 ήταν Επισκέπτης Ερευνητής (Research Fellow) στα εργαστήρια της British Telecommunications (BT) στην Αγγλία.

Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την έμπιστη απευθείας επικοινωνία συσκευής-με-συσκευής (device-to-device) στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet of Things, IoT) με την αξιοποίηση αλυσίδων καταχωρίσεων (blockchains), τους μηχανισμούς συναλλαγών μεταξύ αλυσίδων καταχωρίσεων (inter-ledger), τη διαχείριση πόρων και τον έλεγχο κίνησης σε ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα, τη μέτρηση και ανάλυση κίνησης δικτύου για παρακολούθηση ποιότητας υπηρεσίας, και την αρχιτεκτονική μελλοντικών κινητών και διάχυτων συστημάτων επικοινωνίας. Βασική κατεύθυνση της έρευνας του είναι ο συνδυασμός αναλυτικών μεθόδων και τεχνικών, με την πρότυπη υλοποίηση και αξιολόγηση αυτών σε πραγματικά συστήματα.

Έχει πάνω από 120 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια με τη διαδικασία κρίσης, στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαία συνέδρια όπως ACM MOBICOM, IEEE INFOCOM, ΙΕΕΕ SECON, ACM SIGMETRICS, και περιοδικά όπως το ΙΕΕΕ Transactions on Mobile Computing. Έχει μια διεθνή ευρεσιτεχνία και δύο ελληνικές ευρεσιτεχνίας που αφορούν στη διαχείριση πόρων σε ασύρματα και κινητά δίκτυα. Είναι μέλος της Επιτροπής Προγράμματος (Technical Program Committee) πολλών διεθνών συνεδρίων, και έχει ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση συνεδρίων, όπως τα 19th IEEE International Symposium on a World of Wireless, Mobile and Multimedia Networks - WoWMoM 2018 (Program Committee Co-Chair, 7th ΙΕΕΕ PERCOM Workshop on Information Quality and Quality of Service for Pervasive Computing (IQ2S 2015, Program Committee Co-Chair), International Workshop on Quality, Reliability, and Security in Information-Centric Networking (Q-ICN 2014, Program Committee Chair), 7th and 8th IEEE GLOBECOM Broadband Wireless Access Workshop (BWA 2011 Program Committee Co-Chair and BWA 1012 General Co-Chair), και 10th IEEE International Symposium on a World of Wireless, Mobile and Multimedia Networks - WoWMoM 2009 (General Co-Chair). Είναι/υπήρξε Επιστημονικός Υπεύθυνος και Συντονιστής πολλών ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ελληνικό κράτος, και τη βιομηχανία.

Προφίλ Google Scholar

Πλήρες Βιογραφικό: 

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.