ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 6ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 465

Ο Λεωνίδας Ρομπόλης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην «Στατιστική και τα Στοχαστικά Υποδείγματα στην Οικονομία και τα Χρηματοοικονομικά» στα Πανεπιστήμια Paris 7 – Paris 1 και ENSAE. Είναι διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει διατελέσει λέκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, λέκτορας και επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης διδάξει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ως εισηγητής εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε εταιρίες του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αποτίμηση μετοχών και παραγώγων προϊόντων, χρηματοοικονομικά μαθηματικά, χρηματοοικονομική υπολογιστική και χρηματοοικονομική οικονομετρία.

Η έρευνα του έχει δημοσιευθεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά όπως τα Journal of Financial and Quantitative Analysis, Journal of Banking and Finance, Journal of Financial Research, Journal of Futures Markets, Journal of Empirical Finance, Quantitative Finance, European Financial Management, International Journal of Forecasting κ.α. Η έρευνα του έχει χρηματοδοτηθεί από ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Έχει επίσης εργαστεί ως κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά όπως τα Management Science, Quantitative Finance, Journal of Business and Economic Statistics,  International Review of Economics and Finance, Journal of Empirical Finance, Journal of Financial Research, Journal of Banking and Finance, Journal of Derivatives, Economic Modelling, Computational Economics, κ.α.

 

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 01-03-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.