ΡΟΜΠΟΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 6ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 465

Ο Λεωνίδας Ρομπόλης είναι Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977, όπου και τελείωσε τις λυκειακές του σπουδές. Στη συνέχεια σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη "Στατιστική και Στοχαστικά Υποδείγματα στην Οικονομία και τα Χρηματοοικονομικά" στα Πανεπιστήμια Paris 7 - Paris 1 και ENSAE. Είναι διδάκτωρ Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την περίοδο 2008 - 2010 ήταν Λέκτορας του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ την περίοδο 2010 - 2013 ήταν Λέκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και ως επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν αποτίμηση μετοχών, ομολόγων και παραγώγων προϊόντων, χρηματοοικονομικά μαθηματικά, χρηματοοικονομική υπολογιστική, χρηματοοικονομική οικονομετρία και χρηματοοικονομική διοίκηση επιχειρήσεων.

Η έρευνά του έχει δημοσιευθεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως τα Journal of Financial and Quantitative Analysis, Journal of Banking and Finance, Journal of Financial Research, Journal of Empirical Finance.

Έχει, επίσης, εργαστεί ως κριτής σε διάφορα επιστημονικά περιοδικά, όπως τα International Review of Economics and Finance, Journal of Empirical Finance, Journal of Financial Research, Journal of Banking and Finance, Computational Economics.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 03-10-2018

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.