ΠΟΥΛΟΥΔΗ ΝΑΝΣΥ

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
Διεύθυνση Γραφείου: Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος 33, 9ος όροφος, Γραφείο 907
Τηλέφωνο: 210 - 8203 687

Η Αθανασία (Νάνσυ) Πουλούδη είναι Καθηγήτρια στη Διοικητική των Πληροφοριακών Συστημάτων, στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος (Σεπτέμβριος 2020-Αύγουστος 2022). Έχει Πτυχίο Πληροφορικής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1991) και Μεταπτυχιακό (1993) και Διδακτορικό Δίπλωμα (1998) στα Πληροφοριακά Συστήματα από το London School of Economics, όπου σπούδασε με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή της σταδιοδρομία ως Λέκτορας στο Brunel University (1997-2001). Το 2001 εκλέχθηκε Επίκουρη Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το 2006 εκλέχθηκε Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και το 2019 Καθηγήτρια Α’ βαθμίδας.

Στα πλαίσια της επιστημονικής της δράσης έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Συμμετέχει στη Συντακτική Επιτροπή των Journal of the Association for Information Systems (AIS), Information & Management, IT for Development, Health Policy & Technology, και International Journal of Society, Information, Communication and Ethics. Επί σειρά ετών έχει υπηρετήσει στο European Journal of Information Systems ως Senior Associate Editor και στο IT & People ως Associate Editor. Μετέχει τακτικά στη συντονιστική επιτροπή των συνεδρίων European Conference on Information Systems (ECIS) και Mediterranean Conference on Information Systems (MCIS). Την περίοδο 2010-2013 ήταν εκπρόσωπος στην επιστημονική ένωση Association for Information Systems (AIS) της Ευρώπης - Μέσης Ανατολής - Αφρικής (Region 2). Έχει διατελέσει επιστημονικά υπεύθυνη σε ερευνητικά έργα ηλεκτρονικού επιχειρείν και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για το Ερευνητικό Κέντρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Είναι αναπληρώτρια διευθύντρια του ερευνητικού εργαστηρίου Διοικητικής των Πληροφοριακών Συστημάτων και Τεχνολογιών (ISTLab).

Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων και τη μελέτη οργανωσιακών αλλαγών και των στρατηγικών και κοινωνικών επιπτώσεων που σχετίζονται με την υλοποίηση πληροφοριακών συστημάτων. Έχει βραβευθεί με το 2016 Sandra Slaughter Service Award και το 2020 Technology Challenge Award του Association for Information Systems (AIS).  

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 15-02-2022

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.