ΜΗΛΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Διεύθυνση Γραφείου: Κεντρικό Κτήριο, 2ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 380

Η Χρυσοβαλάντου Μήλλιου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στη Βιομηχανική Οργάνωση και στα Οικονομικά της Πολιτικής Ανταγωνισμού. Είναι επίσης Τακτικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Μάρτιος 2023 - σήμερα).  Είναι Ερευνητικός Εταίρος του CESifo (Μόναχο, Γερμανία).

Έχει υπάρξει Fulbright Scholar στο Τμήμα Οικονομικών του Columbia University (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) καθώς και Επισκέπτρια Ερευνήτρια στο Toulouse School of Economics (Τουλούζη, Γαλλία). Έχει επίσης υπάρξει Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Universidad Carlos III της Μαδρίτης (2003-2007) και έχει διατελέσει Αναπληρωματικό Μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (2012-2017).

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το European University Institute (Φλωρεντία, Ιταλία), μεταπτυχιακού διπλώματος  στα Οικονομικά από το Tufts University (Mασαχουσέτη, ΗΠΑ) και πτυχίου στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά με κριτές, όπως το Journal of Industrial Economics, Journal of Economic Behavior and Organization, International Journal of Industrial Organization, Canadian Journal of Economics, Journal of Economics and Management Strategy, Economic Letters.

Έχει δώσει διαλέξεις μετά από πρόσκληση σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα ανά τον κόσμο και έχει παρουσιάσει την έρευνα της σε πολυάριθμα διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει, επίσης, παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εθνικές αρχές ανταγωνισμού και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα κατάρτισης δικαστών για θέματα Πολιτικής Ανταγωνισμού.

Προσωπική Ιστοσελίδα: https://www2.aueb.gr/users/milliou/

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 06-07-2023

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.