ΜΗΛΛΙΟΥ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών
Διεύθυνση Γραφείου: Κεντρικό Κτήριο, 2ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 380

Η Χρυσοβαλάντου Μήλλιου είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης Ερευνητικός Συνεργάτης του CESifo (Μόναχο, Γερμανία). Η έρευνά της επικεντρώνεται στον τομέα της Μικροοικονομικής με έμφαση στην Βιομηχανική Οργάνωση και στα Οικονομικά της Πολιτικής Ανταγωνισμού.

Έχει υπάρξει Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Columbia University (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) καθώς και στο Toulouse School of Economics (Τουλούζη, Γαλλία). Έχει επίσης υπάρξει Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Universidad Carlos III της Μαδρίτης (2003-2007).

Έχει διατελέσει Αναπληρωματικό Μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού (2012-2017). Έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε εθνικές αρχές ανταγωνισμού και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα κατάρτισης δικαστών για θέματα Πολιτικής Ανταγωνισμού.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα Οικονομικά από το European University Institute (Φλωρεντία, Ιταλία), μεταπτυχιακού διπλώματος  στα Οικονομικά από το Tufts University (Mασαχουσέτη, ΗΠΑ) και πτυχίου στα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το ερευνητικό της έργο έχει δημοσιευθεί σε διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά με κριτές, όπως το Journal of Economic Behavior and Organization, International Journal of Industrial Organization, Canadian Journal of Economics, Journal of Economics and Management Strategy, Economic Letters.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 31-08-2021

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.