ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 5ος όροφος, Γραφείο 3
Τηλέφωνο: 210 - 8203 199

Ο Παράσχος (Πάρης) Μανιάτης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Είναι υιός του αποθανό­ντος μουσικοδιδάσκαλου, χοράρχη και πρώην Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Μυτιλήνης Θεόδωρου Χ. Μανιάτη και αδελφός του Δρ. Παναγιώτη Θ. Μανιά­τη νυν Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού Μυτιλήνης.

 

Δίδαξε και διδάσκει επί 34 συναπτά ακαδημαϊκά έτη στα εξής Πανεπιστή­μια:

-Wichita State University (USA)

-University of Missouri-Rolla USA),

-Truman State University (USA)

-Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

-Πανεπι­στήμιο Αιγαίου,

-Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,

-Kuwait Maastricht Business School (Kuwait),

-University of Portsmouth (UK),

-University of Glamorgan-Wales (UK),

-University of Strathclyde (UK).

 

Σήμερα, διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπήρξε πρώην τακτικός καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Kuwait Maastricht Business School και πρώην Αναπληρωτής καθηγητής του Truman State University της Αμερικής.

 

Κατέχει διδακτορικούς τίτλους σπουδών με άριστα παμψηφεί τους εξής κλάδους:

- Logistics για Μηχανικούς- Engineering Logistics (Σουηδία) και

- Μάνατζμεντ για Μηχανικούς- Engineering Management (Αμερική).

 

Είναι συγγραφέας των εξής βιβλίων:

-Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Από τη Θεωρία στην Πράξη. (2018). Εκδόσεις Ντα Βίντσι

-Το Μάνατζμεντ δια μέσου της Πρακτικής. Η Διεθνής Προσέγγιση. Ένα βιβλίο για όλους τους Έλληνες. (2006). Εκδόσεις Δημακαράκου.

 

Η κύρια ειδικότητά του είναι η Facilities Design (layout planning & material (s) handling) (Βιομηχανικές εγκαταστάσεις (χωροταξία & εν­δοεπιχειρησιακές διακινήσεις).

Επίσης, το ερευνητικό και διδασκαλικό του πεδίο επεκτείνεται και στους κλάδους των logistics, της διοίκησης εφοδιαστικής αλυσίδας (supply chain management), του γενικού μάνατζμεντ, της παραγωγής, της στατιστικής, της οικονομίας, της οικονομετρίας και της μουσικής.

Υπήρξε σύμβουλος του Richard Muther (Αμερικάνου ερευνητή των βιομηχανικών εγκαταστάσεων) και του Ανδρέα Μηνά-Κουκούλη (υπεύθυνου του ποιοτικού ελέγχου (μετρολο­γία) των αεροπορικών εταιριών Boeing Airplane Co, Gates Lear Corp και Westholt Manufacturing -USA).

Έχει δημοσιεύσει περίπου 60 εργασίες και άρθρα σε περιοδικά. Μετα­ξύ αυτών είναι και τα περιοδικά Journal for Cleaner Production και Journal for Economic Studies.

Είναι μέλος του ΤΕΕ (Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας) από το 1991 με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μηχανολόγου & ηλεκτρολόγου και πολιτικού μηχανικού.

Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων.

 

Είναι ενεργός μουσικοσυνθέτης, κυρίως συμφωνικής μουσικής και έντεχνων τραγουδιών, με 160 βίντεο (με αποκλειστικές δικές του συνθέσεις και εκτελέσεις) μεταφορτωμένα στην ιστοσελίδα www.youtube.com στο δικό του όνομα αποσπώντας 160.000 προβολές (views). Το κύριο ερευνητικό και συνθετικό του πεδίο στον τομέα τούτο είναι η σύγχρονη συμφωνική μουσική του 21ου αιώνα. Το έργο του, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει 10 συμφωνίες, 10 κοντσέρτα για σόλο όργανο και ορχήστρα, συνθέσεις μουσικής δωματίου, κουαρτέτα εγχόρδων, πνευστών, χάλκινων, συνθέσεις διάφορων οργάνων και συνόλων,70 κομμάτια κλασσικής κιθάρας που ο ίδιος εκτελεί και περίπου 500 τραγούδια έντεχνης ελληνικής μουσικής. Επίσης, είναι πτυχιούχος ιεροψάλτης και διπλωματούχος μουσικοδιδάσκαλος Βυζαντινής  και Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Έχει δώσει σημαντικό αριθμό συναυλιών με δικές του συνθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό χρηματοδοτούμενες από το Υπουργείο Πολιτισμού, το πρώην Υπουργείο Αιγαίου, τον πρώην Δήμο Μυτιλήνης και την πρώην Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Επίσης, ανακηρύχθηκε ως ένας από τους 100 κορυφαίους μουσικούς του 2017 από το Διεθνές Βιογραφικό Κέντρο του Cambridge-Αγγλίας.

 

Τελευταία ενημέρωση: 04-03-2020

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.