ΔΕΜΟΙΡΑΚΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 6oς όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 442

Ο Ευθύμιος Δεμοιράκος είναι μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής Λογιστικής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση. Στο παρελθόν υπήρξε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική και της Ειδικής Διατμηματικής Επιτροπής του MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, αποτελεί μέλος Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) σε θεματικές ενότητες λογιστικής και χρηματοοικονομικής στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Έχει λάβει Διδακτορικό Δίπλωμα Σπουδών στη Λογιστική και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική από το Manchester Business School. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών του σπουδών, παρακολούθησε μαθήματα στο University of Illinois at Urbana-Champaign ως ερευνητικός επισκέπτης. Κατέχει Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την επαγγελματική πιστοποίηση CFE (Certified Fraud Examiner) και έναν αριθμό πιστοποιητικών (certificates) από επαγγελματικές ενώσεις λογιστών. Επίσης, είναι Certified Management & Business Educator (CMBE) [μια επαγγελματική πιστοποίηση που προσφέρεται από το Chartered Association of Business Schools (CABS)].

Έχει λάβει σημαντικό αριθμό υποτροφιών και βραβείων για την επίτευξη εξαιρετικής ακαδημαϊκής επίδοσης από διάφορα ιδρύματα και οργανισμούς, όπως Ίδρυμα Προποντίς, Ίδρυμα Μποδοσάκη, The University of Manchester, Worldwide Universities Network, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Ίδρυμα Στασινοπούλου (Βιοχάλκο) και Ίδρυμα Χαλκιοπούλου. Επιπλέον, έχει λάβει τέσσερα Βραβεία Διδασκαλίας από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του εστιάζονται στη χρηματοοικονομική ανάλυση και αποτίμηση μετοχών, στη χρήση λογιστικών πληροφοριών για τη λήψη επενδυτικών αποφάσεων στο πλαίσιο των χρηματιστηριακών αγορών και στον έλεγχο, την πρόληψη και τον εντοπισμό περιστατικών απάτης. Ερευνητικές του μελέτες και βιβλιοκριτικές έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, όπως το European Accounting Review, το Accounting Horizons, το International Review of Financial Analysis, το International Journal of Accounting και το Journal of Applied Accounting Research. Έχει παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας του σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε Ελληνικά περιοδικά λογιστικής, ενώ έχει γράψει (σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους) δυο συγγράμματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής ανάλυσης.

Η διδακτική του εμπειρία περιλαμβάνει τη διδασκαλία μαθημάτων στα ακόλουθα γνωστικά αντικείμενα: χρηματοοικονομική και διοικητική λογιστική, λογιστική επιχειρηματικών συνενώσεων, ανάλυση λογιστικών καταστάσεων, αποτίμηση επιχειρήσεων, εσωτερικός και εξωτερικός έλεγχος, πρόληψη και εντοπισμός απάτης, λογιστικά πληροφοριακά συστήματα και σύγχρονα θέματα έρευνας στη λογιστική.

Είναι μέλος του American Accounting Association, του European Accounting Association, του Association of Certified Fraud Examiners, του Institute of Internal Auditors και του Συνδέσμου Επιστημόνων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής Ελλάδας.

 

 

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 28-08-2020

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.