ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Δεριγνύ 12, 6ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 930

Ο Κωνσταντίνος Ανδρουτσόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Μάιο του 1973. Αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1995. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα (MSc) στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Έσσεξ της Αγγλίας το 1996, ενώ το 2003 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Λέκτορας (υπό διορισμό) του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο γνωστικό αντικείμενο "Ανάλυση και Προγραμματισμός Συστημάτων Διανομής και Μεταφορών". Ο κ. Ανδρουτσόπουλος έχει συμμετάσχει σε αρκετά ερευνητικά έργα στον τομέα των μεταφορών ως επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο Συστημάτων Μεταφορών και Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του ΟΠΑ.

Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η ανάλυση και ο σχεδιασμός συστημάτων διανομής και μεταφορών και ειδικότερα η ανάπτυξη αλγορίθμων επίλυσης προβλημάτων: δρομολόγησης σε δίκτυα με δυναμικά χαρακτηριστικά, σχεδιασμού διαδρομών σε δίκτυα πολύτροπων μεταφορών με πολλαπλά κριτήρια, χωροθέτησης κινητών μονάδων παροχής υπηρεσιών, και πολυκριτηριακής δρομολόγησης οχημάτων με χρονικά παράθυρα. Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευθεί στα ακόλουθα επιστημονικά περιοδικά: Transportation Research part C, IEEE Transactions on Intelligent Transportation Systems, Transportation, European Journal of Operational research, και Operations Research Letters.

Τελευταία ενημέρωση: 05-06-2019

Αναλυτικό Βιογραφικό:[pdf]

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.