ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Κεντρικό κτήριο, προέκταση 2ου ορόφου, αρ. γραφείου 208
Τηλέφωνο: 210 - 8203 471

Ο Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχει, επίσης, διδακτορικό τίτλο σπουδών από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στο χώρο της Στρατηγικής των Επιχειρήσεων, καθώς και στον χώρο της μέτρησης και διοίκησης της απόδοσης. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στα διεθνή επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών όπως το: Journal of Management, Journal of Management Studies, Journal of Vocational Behavior, Long Range Planning, Journal of Business Research, European Management Journal κ.α. Άρθρα του έχουν, επίσης, παρουσιαστεί σε συνέδρια όπως το Academy of Management (AOM), το European Academy of Management (EURAM), το European Group of Organization Studies (EGOS), το British Academy of Management (BAM), το Society for Industrial and Organizational Psychology (SIOP) κ.α..

Έχει εργαστεί για 3 χρόνια στη Deloitte ως Senior Consultant και έχει πραγματοποιήσει πληθώρα ερευνητικών και συμβουλευτικών έργων και μελετών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για μεγάλους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς. Έχει, επίσης, πραγματοποιήσει πληθώρα σεμιναρίων εκπαίδευσης στελεχών στον χώρο της στρατηγικής και της μέτρησης και διοίκησης της απόδοσης.

Είναι μέλος του City & Guilds της Αγγλίας, της Ακαδημίας του Μάνατζμεντ της Αμερικής (Academy of Management), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ). Είναι, επίσης, κριτής (reviewer) σε Διεθνή Επιστημονικά περιοδικά, όπως το Long Range Planning, το Human Resource Management, το European Management Journal κ.α.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 08-07-2022

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.