Ξεκίνησε η περίοδος συμμετοχής-εγγραφών στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

Ξεκίνησε η περίοδος συμμετοχής-εγγραφών στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»

 

Ξεκίνησε η περίοδος συμμετοχής-εγγραφών στον 3ο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ»  για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ο οποίος καθιερώθηκε πριν δύο χρόνια με αφορμή τον εορτασμό των 100 ετών από την ίδρυση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Φ15/143942/Δ2/10-11-2021), η οργάνωση και διεξαγωγή του διαγωνισμού αναλαμβάνεται από το ΟΠΑ σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο μαθητικός διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» στα Οικονομικά είναι ένας ετήσιος θεσμός άμιλλας οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές/μαθήτριες Γ΄ Λυκείου όλων των Σχολείων της χώρας με σκοπό να ενισχυθεί η έφεση των υποψηφίων φοιτητών στις οικονομικές σπουδές και να δοθούν κίνητρα στη νέα γενιά να αποκτήσει καλύτερη πληροφόρηση  για τις οικονομικές εξελίξεις.

Οι συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό θα εξετάζονται στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία.

Ο Διαγωνισμός «ΕΡΜΗΣ» θα πραγματοποιηθεί σε 2 Φάσεις.

Η Α’ Φάση θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά εξ αποστάσεως το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και ώρα 16:00-18:00. Σε αυτή τη διαδικασία θα λάβουν μέρους όλοι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δηλώσουν συμμετοχή στον Διαγωνισμό. Η διαδικασία αυτή απαλλάσσει τους συμμετέχοντες από την υποχρέωση μετάβασης και παρουσίας στις αίθουσες των εξετάσεων.

Η Β’ Φάση θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Μαΐου 2022 και ώρα 09:00-11:00, όπου θα λάβουν μέρος μόνο οι επιτυχόντες-διακριθέντες της Α’ φάσης του Διαγωνισμού. Η Β’ Φάση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ομαλοποιηθεί οι συνθήκες μετακίνησης και φυσικής παρουσίας). Τα έξοδα μετακίνησης της Β΄ Φάσης βαρύνουν αποκλειστικά τον διαγωνιζόμενο, δηλαδή χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο ή για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διαφορετικά, θα διεξαχθεί και αυτή ηλεκτρονικά με την εξ αποστάσεως μέθοδο.

 

Η υποβολή ενδιαφέροντος συμμετοχής των μαθητών γίνεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο https://diagonismos.ermis.aueb.gr/registration/, το χρονικό διάστημα από 1/1/2022 μέχρι 31/1/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και την Προκήρυξη του Διαγωνισμού επισκεφθείτε το site: www.diagonismos.ermis.aueb.gr

Υπεύθυνη επικοινωνίας: κα Χριστίνα Βάγγη (info@diagonismos.ermis.aueb.gr).

ID: 
3281

Τελευταία ενημέρωση: 17-01-2022