Σύμφωνο Συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της εταιρείας COSMOS SPORT 

Δελτίο Τύπου 

Σύμφωνο Συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών  

και της εταιρείας COSMOS SPORT 

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η Cosmos Sport υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη συνεχή ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικότητας. Η τετραετής σύναψη συνεργασίας του ΟΠΑ και της Cosmos Sport, επιβεβαιώνει την κοινή τους δέσμευση για ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς,  ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας και τη στήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης.  

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης και ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της Cosmos Sport κ. Μιχάλης Τσικνάκης, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024.  

Ενδεικτικά, το κοινό σχέδιο δράσης περιλαμβάνει:  

  • Προσφορά πρακτικής άσκησης σε φοιτητές-τριες του Πανεπιστημίου από την Cosmos Sport με στόχο την καλύτερη διασύνδεση των φοιτητών με την αγορά, αλλά και δυνατότητα στελέχωσης της εταιρείας με νέο προσωπικό που κατέχει σύγχρονες δεξιότητες. 

  • Συμμετοχή της Cosmos Sport ως υποστηρίκτριας Εταιρείας σε συνέδρια, διοργανώσεις διαγωνισμών/βραβείων και άλλων δράσεων κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς που θα διοργανώνονται από το ΟΠΑ ή από κοινού. 

  • Συμμετοχή της Cosmos Sport ως χορηγός στην εφημερίδα ΟΠΑ NEWS και παραγωγή podcast σε σύγχρονα θέματα ενδιαφέροντος των φοιτητών/τριών. 

  • Φυσικές ή ηλεκτρονικές συναντήσεις ανώτερων και ανώτατων στελεχών της Cosmos Sport, ώστε να μεταφέρουν την εμπειρία τους στους φοιτητές-τριες του ΟΠΑ, με οργάνωση επισκέψεων φοιτητών-τριών σε χώρους της Cosmos Sport για γνωριμία με τους χώρους εργασίας και τη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά την υπογραφή του Μνημονίου δήλωσε: «Με συνεχή προσανατολισμό στο στρατηγικό πυλώνα της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου, διευρύνουμε τις συνεργασίες μας με καινοτόμες εταιρείες διεθνούς εμβέλειας που προσφέρουν δυνατότητες στις φοιτήτριες, τους φοιτητές και τους αποφοίτους μας  να απασχοληθούν σε σύγχρονα αντικείμενα και δεξιότητες. Στο σύνολό τους, οι συνεργασίες αυτές προσφέρουν προστιθέμενη αξία σε όλα τα μέλη της κοινότητας του ΟΠΑ, αλλά, παράλληλα, βοηθούν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και τη δημιουργία κουλτούρας συνεργασιών στο οικοσύστημα της οικονομίας.» 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOS κ. Μιχάλης Τσικνάκης συμπλήρωσε:  

«Ως απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών η έναρξη αυτής της νέας και πολλά υποσχόμενης συνεργασίας της  Cosmos Sport αποτελεί προσωπικά ιδιαίτερη χαρά και τιμή, μιας και ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα. To Μνημόνιο Συνεργασίας μας με το ΟΠΑ ουσιαστικά σηματοδοτεί την κοινή μας δέσμευση για innovation, συνεχή γνώση αλλά και νέες προοπτικές για την επόμενη γενιά ηγετών των επιχειρήσεων.» 

ID: 
4266

Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2024