Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος

   

Πάτρα, 6 Ιουνίου 2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) υπέγραψαν, την Κυριακή 5 Ιουνίου, Σύμφωνο Συνεργασίας με στόχο τη διασύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την επιχειρηματικότητα.

Κοινή επιδίωξη των δύο πλευρών αποτελεί  η εξοικείωση των νέων επιστημόνων (φοιτητών, μεταπτυχιακών και αποφοίτων) με την επιχειρηματική σκέψη και δράση, τη δικτύωση και τη σύνδεση της παραγωγής γνώσης με τον επιχειρηματικό κόσμο και τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, σκοπός της συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της έρευνας και της τεχνολογίας που παράγεται, ώστε η ερευνητική γνώση να μετατρέπεται σε παραγωγικό αποτέλεσμα.

 

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας, οι δύο πλευρές συμφώνησαν, μεταξύ άλλων, να προβούν σε μία σειρά δράσεων που αφορούν στα εξής Θέματα:

  • Εφαρμοσμένη Διδακτορική Έρευνα,
  • Διασύνδεση με την έρευνα
  • Διασύνδεση με τη Βιομηχανία
  • Διασύνδεση με την καινοτομία
  • Αναβάθμιση δεξιοτήτων
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός
  • Διασύνδεση με τα στελέχη της αγοράς εργασίας
  • Κοινές διοργανώσεις για ανάπτυξη κουλτούρας επιχειρηματικότητας

 

Μετά την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, τόνισε: «Η συνεργασία μας με τον ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ, όπως και με άλλους φορείς της ελληνικής επιχειρηματικότητας, επισφραγίζει τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης και έρευνας με την πραγματική αγορά. Η ώσμωση αυτή, μόνο οφέλη μπορεί να αποφέρει στην οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Αποτελεί χρέος μας για τη νέα γενιά να αφήσουμε παρακαταθήκη την υλοποίηση και το αποτέλεσμα τέτοιων συνεργασιών».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΕΒ ΠΕ&ΔΕ, Ομότιμος Καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, δήλωσε: « Η συνεργασία των επιχειρήσεων με την ανώτατη εκπαίδευση και την έρευνα αποτελεί μονόδρομο πλέον, για την ουσιαστική  σύνδεση με την αγορά εργασίας και ο ρόλος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κρίνεται σημαντικότατος. Είμαι αισιόδοξος ότι το Σύμφωνο Συνεργασίας του ΣΕΒΠΕΔΕ και του ΟΠΑ θα αποδώσει πολύ θετικά οφέλη σε φοιτητές, νέους  ερευνητές, και επιχειρήσεις  και  θα συμβάλλει  στο να ανασταλεί κατά το δυνατόν η  φυγή των νέων από τον τόπο μας».

 

Περισσότερες Πληροφορίες για συντάκτες:

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών | Κυρέζης Νίκος, τηλ.+ 30 210 8203297, e-mail: nkyrezis@aueb.gr, pr-office@aueb.gr

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ). Τμήμα ενημέρωσης και επικοινωνίας - 2610 620815 - info@sevpde.gr

ID: 
3486

Τελευταία ενημέρωση: 07-06-2022