Πρωτοπόροι της νέας γενιάς της χώρας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη λίστα «Forbes 30 κάτω των 30»

Δελτίο Τύπου

Πρωτοπόροι της νέας γενιάς της χώρας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη λίστα «Forbes 30 κάτω των 30»

 

Η οικογένεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) είναι πολύ περήφανη για τα πιο νέα μέλη της, που είναι στη λίστα «Forbes 30 κάτω των 30».

Η λίστα «Forbes 30 κάτω των 30» για την Ελλάδα, καταρτίζεται από τον διαδικτυακό τόπο capital.gr σε συνεργασία με το περιοδικό Forbes. Η λίστα περιλαμβάνει νέους και νέες κάτω των 30 ετών που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους και έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους. Την τελική επιλογή των 30 νέων κάτω των 30 ετών που απαρτίζουν τη λίστα αναλαμβάνει 4μελής επιτροπή προσωπικοτήτων από τον χώρο των επιχειρήσεων και της οικονομίας, η οποία συγκροτείται για τον σκοπό αυτό.

Πρόκειται για έξι φοιτητές/τριες και αποφοίτους του ΟΠΑ, τους πρωτοπόρους της νέας γενιάς της χώρας, που αγωνίζονται και επιμένουν στους στόχους τους για επιχειρείν, καινοτομία και βιωσιμότητα.

Οι πρωτοβουλίες τους είναι ανάμεσα στις 30 διαφορετικές ιδέες της λίστας, που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα πεδίων, ενδιαφερόντων και δραστηριοτήτων και αναδεικνύουν την προσήλωση των νέων να δώσουν το δικό τους στίγμα στην επιχειρηματική δραστηριότητα, για μια καλύτερη, πιο δημιουργική και αισιόδοξη κοινωνία για όλους.

Με αφορμή αυτή τη διάκριση, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Γεώργιος Λεκάκος, δήλωσε: «Μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι η εξωστρέφεια και η σύνδεση με την κοινωνία, η οποία υλοποιείται με τη δικτύωση και τη διασύνδεση του πανεπιστημίου με το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας, με την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και την προώθηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης. Είμαστε πολύ περήφανοι όταν οι νέοι και οι νέες μας δημιουργούν, καινοτομούν και διακρίνονται».

Οι έξι νέοι και νέες του ΟΠΑ είναι:

Ο Κυριάκος Γεωργίου, υποψήφιος Διδάκτορας και τελειόφοιτος του διδακτορικού προγράμματος του Τμήματος Στατιστικής ΟΠΑ, μέλος της ιδρυτικής ομάδας και Chief Data Scientist της finloup. Στο πρώτο έτος του διδακτορικού δημοσίευσε, σε ένα από τα καλύτερα ακαδημαϊκά περιοδικά Επιχειρησιακής Έρευνας στην Ευρώπη, την έρευνά του σε καινοτόμες μεθοδολογίες Μαρκοβιανών μοντέλων με εφαρμογές στις προβλέψεις δανείων.

Η Δέσποινα Αδαμοπούλου, φοιτήτρια του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και ο Εριάλ Σέγι, φοιτητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ,  δημιούργησαν στις αρχές του 2021, τη Hearthy, με αντικείμενο την παραγωγή λιπάσματος από μαλλιά.

Οι Αλεξάνδρα Βασιλάκη και Νικόλαος-Άγγελος Σπυρέλλης, απόφοιτοι του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, είναι συνιδρυτές της DrugnDrop μιας νεοφυούς επιχείρησης έντασης γνώσης, που, χρησιμοποιώντας λύσεις IoT, δίνει τέλος στη σπατάλη φαρμάκων, παρέχοντας οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία κατά μήκος της φαρμακευτικής αλυσίδας αξίας.

Ο Νίκος Θεοδωρόπουλος, απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, μοιράζει τον χρόνο του σε δύο τομείς εξίσου σημαντικούς: τη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την πολιτική. Ο Νίκος είναι εκ των συνιδρυτών της FlexCar, της ελληνικής startup που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2018 και αυτήν τη στιγμή έχει ήδη παρουσία σε τρεις χώρες.

Πηγή: Περιοδικό Forbes, Οκτώβριος 2022

ID: 
3705

Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2022