ΟΠΑ RUN 2021: Μια γιορτή για όλους στο Πεδίον του Άρεως

Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΠΑ RUN 2021:

Μια γιορτή για όλους στο Πεδίον του Άρεως

 

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, περισσότεροι από 1000 φοιτητές, μέλη του διδακτικού-ερευνητικού και διοικητικού προσωπικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής και running teams, αντάμωσαν «Όλοι μαζί για το Πεδίον του Άρεως», στο 3ο ΟΠΑ Run. Ο Αγώνας, ο οποίος αποτέλεσε και φέτος συνδιοργάνωση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του ΟΠΑ “AUEB Volunteers” και αποτελεί την πιο μαζική κοινωνική δράση του.

Για 3η χρονιά, στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη του Πεδίου του Άρεως σε χώρο φιλικό προς τους πολίτες, μαζί με την προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Επιπλέον, για πρώτη φορά φέτος, το ΟΠΑ Run εστίασε στην ευαισθητοποίηση του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το ΟΠΑ Run υποστήριξαν εθελοντικά 100 φοιτητές και πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου.

Το μήνυμα του ΟΠΑ Run, όπως δήλωσε ο Πρύτανης του ΟΠΑ Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, είναι «να καταστεί το Πεδίον του Άρεως ξανά πνεύμονας ζωής και πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης της Αθήνας και για τα μέλη της κοινότητας του Πανεπιστημίου». Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τη διοργάνωση και υποστήριξε ότι «θα αυξηθούν οι δράσεις που θα προάγουν την άθληση, την υγεία σε συνδυασμό με τη γνώση».

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος δήλωσε ότι «το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της περιοχής του κέντρου της Αθήνας και το ΟΠΑ Run αποδεικνύει τη στενή σχέση του Ιδρύματος με την τοπική κοινωνία. Η πολιτεία θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιες δράσεις».

Η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κυρία Νίκη Αραμπατζή  χαιρέτισε τη διοργάνωση και υποστήριξε ότι: «μέσα από τη διοργάνωση προβάλλεται ο εμβληματικός χώρος του Πεδίου του Άρεως και ταυτόχρονα περνάει το μήνυμα του σεβασμού και της προστασία του περιβάλλοντος».

Στην Αθλητική εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Πρύτανης του ΕΜΠ, οι Αντιπρυτάνεις του ΟΠΑ και πλήθος κόσμου.                 

 

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ

 

Φωτογραφικό Υλικό από OΠΑ Run

ID: 
3199
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 01-11-2021