ΟΠΑ και Kelley School of Business, Indiana University, ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποίησε για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά δια ζώσης, ένα πρόγραμμα συνεργασίας προπτυχιακών του φοιτητών με προπτυχιακούς φοιτητές του Kelley School of Business Indiana University. Η αρχική ιδέα προήλθε από την καθηγήτρια του Indiana Tatiana Kolovou και υποστηρίχθηκε από  το ΟΠΑ και τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας επελέγησαν 22 προπτυχιακοί φοιτητές από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (με τη βοήθεια των καθηγητών κ.κ. Ε. Βουδούρη, Β. Σταθακόπουλου, Σ. Σπύρου), οι οποίοι συνεργάστηκαν με αντίστοιχο αριθμό φοιτητών του Indiana University.

Οι 44 συνολικά φοιτητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και μελέτησαν τη Symbeeosis, μια ελληνική καινοτομική επιχείρηση, η οποία δημιουργήθηκε από τους ιδρυτές της Apivita κα Νίκη και κο Νίκο Κουτσιανά. Στη φύση, «συμβίωση» είναι η αρμονική συνύπαρξη διαφορετικών μεταξύ τους οργανισμών που χτίζουν μια αμοιβαία επωφελή σχέση. Έτσι, από τη συμβίωση (symbiosis) και τις μέλισσες (bees), το ζεύγος  Κουτσιανά εμπνεύστηκε και δημιούργησε τη Symbeeosis της οποίας τα προϊόντα (μέλι, τσάι και βότανα) είναι αγνά, καλλιεργούνται και συλλέγονται αποκλειστικά και μόνο με βιολογικές πρακτικές.  

Η συνεργασία μεταξύ των φοιτητών των δύο ιδρυμάτων ξεκίνησε στα τέλη του Απριλίου διαδικτυακά και ολοκληρώθηκε την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, όταν οι 22 φοιτητές του Kelley μαζί με την καθηγήτριά τους επισκέφθηκαν την Αθήνα, το ΟΠΑ και την Symbeeosis. Όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις για τις οποίες εργάστηκαν για περίπου 1 μήνα, και αξιολογήθηκαν για την πληρότητα και τεκμηρίωσή τους. Οι Έλληνες φοιτητές έλαβαν Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Kelley School of Business και αντίστοιχο Πιστοποιητικό από το ΟΠΑ έλαβαν οι φοιτητές του Kelley.

Η καθηγήτρια του Kelley School of Business Tatiana Kolovou δήλωσε: "Η εμπειρία που δώσαμε στους μαθητές μας αυτή την χρόνια ήταν ανεκτίμητη! Δουλεύοντας μαζί κατάλαβαν πολλά για τις διαφορετικές κουλτούρες και δημιούργησαν φιλίες που ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε άλλες συνθήκες. Επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσουν μια αυθεντική ελληνική εταιρία, όπως η Symbeeosis και να γνωρίσουν τους εμπνευσμένους ιδρυτές, Νίκη και Νίκο Κουτσιανά. Η μάθηση σε αυτές τις συνθήκες είναι κάτι που δεν γίνεται στα βιβλία και είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία".

Ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης δήλωσε: "Είμαι ευτυχής που η δεύτερη αυτή συνεργασία με το Kelley School of Business, η οποία αφορούσε στη μελέτη μιας καινοτομικής ελληνικής επιχείρησης ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας ενθουσιασμένους τους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, τους καθηγητές τους, αλλά και τα στελέχη της μελετώμενης εταιρείας. Με το KSB εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γίνει το ΟΠΑ European Hub και να μας εμπιστεύονται τους προπτυχιακούς τους φοιτητές για εξαμηνιαίες σπουδές. Παράλληλα, υλοποιούμε ερευνητικές συνεργασίες με συναδέλφους από τα δύο ιδρύματα, σε γνωστικά αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όπως πχ σε στατιστική και πληροφορική. Διερευνούμε και άλλες στρατηγικές συνεργασίες σε όλα τα αντικείμενα που θεραπεύει το ΟΠΑ, όχι μόνο με το KSB αλλά και με άλλα πολύ καλά διεθνή Πανεπιστήμια".

 

ID: 
3478

Τελευταία ενημέρωση: 09-06-2022