Νέες Δράσεις Εξωστρέφειας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στις 31 Μαρτίου 2023, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, και ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης, υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ αντιπροσωπεία της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από την Μορφωτική Ακόλουθο Δρ. Σάνα Σουρέντρα, την πρώην αναπλ. Αντιπρόεδρο του Πανεπιστημίου της Minnesota Καθ. Meredith McQuaid και την Public Engagement Specialist κα Μαρίνα Χειλίτση.

Σε φιλικό κλίμα οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΑ και Πανεπιστημίων των ΗΠΑ, ιδιαίτερα στον απόηχο του Pharos Summit. Πραγματοποιήθηκε εκτενής παρουσίαση εκ μέρους του ΟΠΑ αναφορικά με τις δράσεις εξωστρέφειας του ιδρύματος, και τις υπάρχουσες συνεργασίες με Αμερικάνικα ιδρύματα, και συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των συνεργασιών αυτών. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν διαύλους επικοινωνίας για την καλύτερη δυνατή συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο ίδιο πλαίσιο και σε φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Πρύτανη και του Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, με την Πρύτανη του Vienna University of Economics and Business Καθηγήτρια Edeltraud Hanappi-Egger. Στη συνάντηση συμμετείχε η Ομότιμη Καθηγήτρια του ΟΠΑ κυρία Νάνσυ Παπαλεξανδρή.

ID: 
3879

Τελευταία ενημέρωση: 04-04-2023