Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Croatia's Path to the EU and the Eurozone» με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας, κ. Boris Vujčić

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα

«Croatia's Path to the EU and the Eurozone»

με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας, κ. Boris Vujčić

που διοργανώθηκε από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στις Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του ΟΠΑ

 

Με μεγάλη επιτυχία, ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τη συμμετοχή καθηγητών, φοιτητών και αποφοίτων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Croatia's Path to the EU and the Eurozone» με κεντρικό ομιλητή τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κροατίας, κ. Boris Vujčić.

Ο κος Vujčić με αφορμή την υιοθέτηση από την Κροατία του Ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2023 και ένταξής της στη ζώνη Σένγκεν, ανέλυσε διεξοδικά την πορεία ένταξης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και τις δυσκολίες εισόδου στην Ευρωζώνη. Ανέδειξε τα βασικά εμπόδια στην πορεία της χώρας του προς την ΕΕ και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάστηκαν για να γίνει η Κροατία το εικοστό μέλος της ζώνης του Ευρώ.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ρευστότητα που επικρατεί στα Δυτικά Βαλκάνια με το διαρκή κίνδυνο ανάφλεξης και την αποσταθεροποιητική απειλή των εθνοτικών διενέξεων. Δεδομένων αυτών, η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί μονόδρομο, ακολουθώντας την Κροατία στο δρόμο της σταθερότητας και της ευημερίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στο Radisson Blu Park Hotel σε συνεργασία με την Get Involved και με την υποστήριξη του ΕΛΙΑΜΕΠ. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με τον κ. Γεώργιο Παγουλάτο, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης συντόνισε ο Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στις  Διεθνείς Διαπραγματεύσεις του ΟΠΑ, Αναπλ. Καθηγητής Σπύρος Μπλαβούκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απένειμε αναμνηστικό δώρο στον προσκεκλημένο ομιλητή ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του ΟΠΑ, Καθηγητής Βασίλης Βασδέκης.

   

ID: 
3732

Τελευταία ενημέρωση: 29-12-2022