Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 20ο Biennial CIGAR Conference 

Στις 25-27 Ιουνίου 2025 διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 20ο Biennial CIGAR Conference στο οποίο συμμετείχαν 120 σύνεδροι από 29 χώρες. Το CIGAR (Comparative International Governmental Accounting Research) Network (https://www.cigar-network.net/) είναι ένα διεθνές ακαδημαϊκό δίκτυο που μελετά θέματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής διοίκησης δημοσίου τομέα.

Το συνέδριο είχε ως γενική θεματολογία: “Envisioning the Public Sector Financial Management of the future: Embedding Accruals, Sustainability and Technology as the new normal». Στο συνέδριο συζητήθηκαν σε 15 παράλληλες ενότητες 54 ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν  σύγχρονα θέματα λογιστικής δημοσίου τομέα συμπεριλαμβανομένων των νέων τάσεων σχετικά με την υιοθέτηση  λογιστικής του δεδουλευμένου σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα δημοσίου τομέα (IPSAS), τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επίδραση του στη λογιστική και στην παροχή δημοσίων υπηρεσιών καθώς και θέματα που άπτονται της σύνταξης αναφορών βιωσιμότητας στο δημόσιο τομέα.

Στα δύο στρογγυλά τραπέζια συμμετείχαν πέρα από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, μέλη του IPSAS Board, μέλη του EPSAS Expert Group, του OECD, της World Bank, του ΙCAEW, της ελληνικής αγοράς καθώς και στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών. Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε και το 5o IPSASB Research Forum.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο βρίσκονται στο https://cigar-athens.aueb.gr/

 

ID: 
4789

Τελευταία ενημέρωση: 07-07-2025