Το KELLEY SCHOOL OF BUSINESS και το ΟΠΑ εμβαθύνουν τη στρατηγική τους συνεργασία, δίνοντας σε προπτυχιακούς φοιτητές τη δυνατότητα να μελετήσουν μια καινοτομική ελληνική επιχείρηση

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υλοποίησε για τρίτη χρονιά, ένα πρόγραμμα συνεργασίας προπτυχιακών του φοιτητών με προπτυχιακούς φοιτητές του Kelley School of Business Indiana University. Η αρχική ιδέα προήλθε από την καθηγήτρια του Indiana Tatiana Kolovou και υποστηρίχθηκε από  το ΟΠΑ και τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας επελέγησαν 24 προπτυχιακοί φοιτητές από τα τέσσερα Τμήματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ (με τη βοήθεια των καθηγητών κ.κ. Ε. ΒουδούρηΒ. ΣταθακόπουλουΣ. Σπύρου), οι οποίοι συνεργάστηκαν με αντίστοιχο αριθμό φοιτητών του Indiana University. Οι 48 συνολικά φοιτητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες και μελέτησαν τη SLEED, μια ελληνική καινοτομική επιχείρηση.

Η συνεργασία μεταξύ των φοιτητών των δύο ιδρυμάτων ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου διαδικτυακά και ολοκληρώθηκε την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου, όταν οι 24 φοιτητές του Kelley μαζί με την καθηγήτριά τους επισκέφθηκαν την Αθήνα, το ΟΠΑ και την SLEED. Όλες οι ομάδες παρουσίασαν τις προτάσεις για τις οποίες εργάστηκαν για περίπου 2 μήνες, και αξιολογήθηκαν για την πληρότητα και τεκμηρίωσή τους. Οι Έλληνες φοιτητές έλαβαν Πιστοποιητικό συμμετοχής από το Kelley School of Business και αντίστοιχο Πιστοποιητικό από το ΟΠΑ έλαβαν οι φοιτητές του Kelley.

Η καθηγήτρια του Kelley School of Business Tatiana Kolovou δήλωσε: "Η εμπειρία που δώσαμε στους μαθητές μας αυτή την χρόνια ήταν ανεκτίμητη! Δουλεύοντας μαζί κατάλαβαν πολλά για τις διαφορετικές κουλτούρες και δημιούργησαν φιλίες που ποτέ δεν θα μπορούσαν να κάνουν σε άλλες συνθήκες. Επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία να μελετήσουν μια αυθεντική ελληνική εταιρία. Η μάθηση σε αυτές τις συνθήκες είναι κάτι που δεν γίνεται στα βιβλία και είναι πραγματικά μια μοναδική εμπειρία".

Ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης δήλωσε: "Είμαι ευτυχής που η Τρίτη αυτή συνεργασία με το Kelley School of Business, η οποία αφορούσε στη μελέτη μιας καινοτομικής ελληνικής επιχείρησης ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, αφήνοντας ενθουσιασμένους τους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, τους καθηγητές τους, αλλά και τα στελέχη της μελετώμενης εταιρείας. Με το KSB μόλις υλοποιήσαμε μια ακόμα συνεργασία με βάση την οποία το το ΟΠΑ έγινε ευρωπαϊκός κόμβος εκπαίδευσης για προπτυχιακούς τους φοιτητές για εξαμηνιαίες σπουδές, με εξετάσεις και λήψη πιστωτικών μονάδων στις ΗΠΑ. Παράλληλα, υλοποιούμε ερευνητικές συνεργασίες με συναδέλφους από τα δύο ιδρύματα, σε γνωστικά αντικείμενα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Διερευνούμε και επεκτείνουμε και άλλες στρατηγικές συνεργασίας σε όλα τα αντικείμενα που θεραπεύει το ΟΠΑ, όχι μόνο με το KSB αλλά και με άλλα πολύ καλά διεθνή Πανεπιστήμια.

 

          

ID: 
4359

Τελευταία ενημέρωση: 22-05-2024