Η ομάδα ιστιοπλοϊας Alumni Executive MBA του ΟΠΑ στην 3η θέση ανάμεσα στα κορυφαία MBA Alumni Business Schools του κόσμου στο 16ο Global MBA Trophy 2022

H ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου των αποφοίτων του Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συναγωνίζεται με τα κορυφαία MBA Alumni Business Schools του κόσμου στο 16ο Global MBA Trophy 2022.

Το London Business School σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος φιλοξένησαν τη 16η διοργάνωση «Global MBA Trophy 2022» στις εγκαταστάσεις του  Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς, στο Μικρολίμανο. Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας που συγκεντρώνει κορυφαία στελέχη, γυναίκες και άντρες καθώς και επιτυχημένους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε και πάλι μετά από μια μικρή διακοπή λόγω της πανδημίας.

Το Global MBA Trophy αποτελεί ένα διεθνή θεσμό που διοργανώνεται από το London Business School και περιλαμβάνει ιστιοπλοϊκούς αγώνες σε διάφορα μέρη του κόσμου στους οποίους λαμβάνουν μέρος οι απόφοιτοι και φοιτητές των καλύτερων διεθνών σχολών διοίκησης επιχειρήσεων.

Η φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα στην Ελλάδα, από τις 7 μέχρι και τις 09 Απριλίου με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος. Συμμετείχαν πληρώματα από 24 (εικοσιτέσσερα) κορυφαία Business Schools από όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών το London Business School, το INSEAD, το Cambridge, το Columbia, το Cornell, το HEC Paris, το Kellogg, το NUY Stern, το Oxford, το Bocconi, το Darmouth, το Wharton, IE Madrid και άλλα.

Ο θεσμός αυτός αποτελεί μια ευκαιρία για να υλοποιήσουν οι συμμετέχοντες αποτελεσματικά τις επιθυμητές δεξιότητες ενός απόφοιτου ΜΒΑ. Η ιστιοπλοΐα αποτελεί μία συναρπαστική εμπειρία καθώς απαιτεί δεξιότητες ηγεσίας και ομαδικότητας, στρατηγικής σκέψης, ταχύτατης και αποτελεσματικής λήψης αποφάσεων, αντοχής, ομαδικής συνεργασίας, αποτελεσματικής επικοινωνίας καθώς και διαχείρισης κρίσεων.

Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στον θεσμό από την ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου αποφοίτων του μεταπτυχιακού προγράμματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη (Executive MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα, κατάφερε να διακριθεί κατακτώντας την 3η θέση (με πρώτο το TUCK -Dartmouth  και 2ο το HEC Paris).

Συνολικά η ενέργεια διήρκησε 5 ημέρες και περιλάμβανε εκτός των αγώνων ιστιοπλοΐας και άλλες εκδηλώσεις, όπως καλωσόρισμα συμμετεχόντων, βράβευση ομάδων και άλλες κοινωνικές συγκεντρώσεις με βασικό στόχο να έρθουν κοντά οι απόφοιτοι και οι φοιτητές των κορυφαίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων του κόσμου, δίνοντας ευκαιρία για συνεργασίες εντός και εκτός πανεπιστημίου ή έστω ακόμα και απλής κοινωνικής επαφής.

Τη δεύτερη ημέρα μετά τη λήξη του μεγάλου αγώνα, πραγματοποιήθηκε και η επίσημη τελετή βράβευσης όπου πέραν των συντελεστών και των ομάδων, παρευρέθηκαν διακεκριμένοι καλεσμένοι όπως επιχειρηματίες, διπλωμάτες  και ακαδημαϊκοί δίνοντας την ευκαιρία σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις και μελλοντικές συνεργασίες.

 

Λίγα λόγια από την ομάδα των Αποφοίτων του Executive MBA 

Η ομάδα ιστιοπλοΐας του συλλόγου αποφοίτων του executive MBA του ΟΠΑ εκπροσώπησε επάξια στην κορυφαία διαπανεπιστημιακή ιστιοπλοϊκή συγκέντρωση κατακτώντας της 3η θέση μεταξύ 14 διαγωνιζομένων σκαφών. Η ομάδα μας κατάφερε πολύ σύντομα να εφαρμόσει στην πράξη όσα διδαχθήκαμε κατά τη διάρκεια των σπουδών μας καταφέρνοντας μέσα από διάφορες διαδικασίες και διεργασίες ομαδικότητας και ηγεσίας τελικά να αποδώσει πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά. Στη διάρκεια του τριημέρου μας προκάλεσε ιδιαιτέρως θετική εντύπωση το γεγονός ότι μέσω μίας αθλητικής δραστηριότητας διαπιστώσαμε την εφαρμογή κανόνων που είχαμε διδαχθεί θεωρητικά. Η δήλωση αυτή είναι το κοινό statement που έκαναν οι περισσότεροι διαγωνιζόμενοι από όλα τα διεθνή MBA που συμμετείχαν. Πραγματικά είναι μία εξαιρετική εμπειρία μάθησης, διασκέδασης, εξωστρέφειας  αλλά και κοινωνικής δικτύωσης.

 

Λίγα λόγια από τον καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη, Διευθυντή του Executive MBA του ΟΠΑ

Στο Executive MBA ενθαρρύνουμε τους καθηγητές μας, μέσα από βιωματικές μαθησιακές μεθόδους, να μεταλαμπαδεύουν στους φοιτητές μας τη θεωρία και πρακτική της διοίκησης επιχειρήσεων. Μια τέτοια βιωματική εμπειρία είναι οι συμμετοχή των φοιτητών μας κατά τη διάρκεια των σπουδών τους στο Business Strategy Game ένα παιχνίδι προσομοίωσης στρατηγικής στο χωρισμένοι σε ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους. Χαίρομαι που οι απόφοιτοί μας όχι μόνο επιλέγουν να συνεχίσουν τη βιωματική μάθηση ανταγωνιζόμενοι με αποφοίτους των καλύτερων Business Schools του κόσμου σε έναν αγώνα ιστιοπλοΐας, αλλά και να καταφέρνουν να διακριθούν.

ID: 
3414

Τελευταία ενημέρωση: 15-04-2022