Το έξυπνο κοντέϊνερ «CargOps» των φοιτητών του ΟΠΑ κέρδισε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up»

 

Το έξυπνο κοντέϊνερ «CargOps» των φοιτητών του ΟΠΑ κέρδισε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

«JA Start Up» του ΣΕΝ/JA Greece σε συνεργασία με τη MetLife

 

Η «CargOps» θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Λετονία

Οι φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Γεωργόπουλος, Νικόλας Δουρελιάδης, Παναγιώτης Καζαντζής και Βαγγέλης Ποταμιάνος, στελέχη της «CargOps», είναι οι μεγάλοι νικητές του 4ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2018» που διοργάνωσε το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece με την ευγενική συμμετοχή της MetLife, την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018. Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και το πρώτο βραβείο απένειμε ο κ. Γιώργος Γεράρδος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «Πλαίσιο». 

Η νικήτρια ομάδα «CargOps» δημιούργησε ένα «έξυπνο κοντέϊνερ», που μπορεί να ειδοποιεί τον ιδιοκτήτη του εμπορεύματος, αλλά και τον μεταφορέα για τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας των μεταφερόμενων προϊόντων σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι να φθάσει στον πελάτη, αλλά και να εκπέμπει σήμα κινδύνου στην περίπτωση που υπάρξει παραβίαση ή παρέκκλιση από το προκαθορισμένο δρομολόγιο.

«Πολλές χιλιάδες κοντέϊνερ χάνονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Νικόλας Δουρελιάδης, Τεχνολογικός Διευθυντής της φοιτητικής «εταιρείας» «CargOps» και τόνισε: «Μια εφαρμογή σαν τη δική μας που θα μπορεί να εξασφαλίζει την παρακολούθηση και την ασφαλή άφιξη των προϊόντων, είναι κάτι που λείπει από την αγορά. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καταφέραμε να πείσουμε ότι η ιδέα μας είναι καινοτόμα, με παγκόσμια προοπτική και να κερδίσουμε το 1ο βραβείο του Ελληνικού Διαγωνισμού του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece. Θα βάλουμε τα δυνατά μας να διακριθούμε και στον Ευρωπαϊκό Φοιτητικό Διαγωνισμό «Εnterprise Challenge 2018» του Junior Achievement Europe που θα πραγματοποιηθεί στη Ρίγα της Λετονίας στις 25-27 Ιουνίου 2018».

Υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος «JA Start Up» για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήταν οι κ.κ. Γεώργιος Δουκίδης και Σταύρος Λούνης.

Το ΣΕΝ/JA Greece είναι μέλος του παγκόσμιου, μη-κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Worldwide, που εφαρμόζει εκπαιδευτικά προγράμματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας -από το Δημοτικό έως το Πανεπιστήμιο- σε 122 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

ID: 
996

Τελευταία ενημέρωση: 30-05-2018