Επιτυχής Ολοκλήρωση του δεύτερου Διεθνούς Προγράμματος Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Korea Maritime and Ocean University

Δελτίο Τύπου

Επιτυχής Ολοκλήρωση του δεύτερου Διεθνούς Προγράμματος Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής συνεργασίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με το Korea Maritime and Ocean University

 

Σε συνέχεια του Μνημονίου Συνεργασίας που το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) υπέγραψε με το Korea Maritime and Ocean University (ΚΜΟU) με σκοπό την ακαδημαϊκή συνεργασία σε θέματα που αφορούν στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το δεύτερο πρόγραμμα συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές και καθηγητές του ΚΜΟU εκπαιδεύτηκαν για ένα μήνα σε θέματα που αφορούν στα Ναυτιλιακά Χρηματοοικονομικά - Οικονομικά και τη Διοίκηση, μέσω σειράς διαλέξεων, εργαστηριακών μαθημάτων και εκπαιδευτικών επισκέψεων σε εταιρείες και οργανισμούς του κλάδου της εμπορικής Ναυτιλίας. Κατά τη διάρκεια του ενός μήνα παραμονής φοιτητών και καθηγητών στην Αθήνα, αναπτύχθηκαν κοινές δράσεις με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (MSc in ISFM www.dept.aueb.gr/el/msc-isfm) του ΟΠΑ.

Η συνεργασία αποτελεί διεθνή αναγνώριση της άρτιας επιστημονικής δυνατότητας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών να προσφέρει εκπαιδευτικά-επιστημονικά και μεταπτυχιακά προγράμματα διεθνούς κύρους και εμβέλειας και εξειδίκευση στον ανταγωνιστικότερο κλάδο της Ελληνικής οικονομίας, στον οποίο η Ελλάδα είναι πρώτη σε μεταφορική ικανότητα διεθνώς.

Το Korea Maritime and Ocean University ιδρύθηκε το 1945, είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο της Κορέας και εξειδικεύεται στη Ναυτιλία και στην Ωκεανογραφία, αποτελώντας έτσι βασικό πυλώνα ανάπτυξης της Ναυτιλίας της Κορέας, προσφέροντας προγράμματα σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, καθώς το ποσοστό απασχολησιμότητας των αποφοίτων του φθάνει το 76%. H Κορέα ανήκει στις επτά (7) μεγαλύτερες παγκόσμιες ναυτιλιακές 'υπερδυνάμεις', μαζί με την Ελλάδα.

Επιστημονικός Υπεύθυνος της Συνεργασίας και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διεθνή Ναυτιλία Χρηματοοικονομική και Διοίκηση είναι ο Καθηγητής Εμμανουήλ Γ.  Καβουσανός.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη μεταπτυχιακών φοιτητών του KMOU και του MSc in ISFM στον νηογνώμονα DNV-GL.

 

Στιγμιότυπο από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του MSc in ISFM, με συμετοχή των Μεταπτυχιακών φοιτητών από το ΚΜΟU.

 

Στιγμιότυπο από την εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών του KMOU στο Εργαστήριο Διεθνούς Ναυτιλίας, Χρηματοοικονομικής και Διοίκησης (ISFM Lab) του ΟΠΑ.

 

Ευχαριστήριο παραδοσιακό Κορεατικό δείπνο μεταπτυχιακών φοιτητών και καθηγητών του KMOU προς τον Επιστημονικό Υπεύθυνο της Συνεργασίας, Καθηγητή Εμμανουήλ Καβουσανό, και διδάσκοντες του Προγράμματος.

 

Υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας του ΟΠΑ με το KMOU (Ιούλιος 2018)
Από αριστερά: Ο Καθηγητής του ΟΠΑ Μανώλης Καβουσανός, ο Καθηγητής Lee Jai Min, ο Κοσμήτορας Kihwan Lee και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

ID: 
2164
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 20-02-2020