Επίσκεψη του πανεπιστημίου UBT της Σαουδικής Αραβίας στο ΟΠΑ

Επίσκεψη του πανεπιστημίου UBT της Σαουδικής Αραβίας στο ΟΠΑ

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος  Διεθνοποίησης του ΟΠΑ,  την Δευτέρα 10/1/22 πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη από το University of Business and Technology (UBT) της Σαουδικής Αραβίας.

22 φοιτήτριες-τες  και  8 καθηγήτριες-τες ως εκπρόσωποι των 4 σχολών του  UBT - University of Business & Technology  (Business Administration, Engineering, Advertising, Law) φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑ. Το πρόγραμμα περιελάμβανε  παρουσίαση των δύο πανεπιστημίων, συνάντηση με τις πρυτανικές αρχές του ΟΠΑ, συζήτηση των αντιπρυτάνεων και λοιπών καθηγητών-τριων του UBT με τους κοσμήτορες των σχολών του ΟΠΑ. Παράλληλα στους φοιτητές-τριες του UBT προσφέρθηκε σεμινάριο με αντικείμενο την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΟΠΑ. 

Διερευνήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο ιδρυμάτων οι οποίες εστίασαν κατά κύριο λόγο σε θέματα όπως:

1. Ανταλλαγή φοιτητών σε καλοκαιρινά προγράμματα

2. Ανταλλαγή διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού

3. Ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων

Ο Αντιπρύτανης  του ΟΠΑ και υπεύθυνος για θέματα Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης δήλωσε : «Η έναρξη της συνεργασίας μας με το UBT της Σαουδικής Αραβίας και οι δράσεις που φιλοδοξούμε να υλοποιήσουμε εντάσσονται στη στρατηγική διεθνοποίησης του Ιδρύματος με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Οι διεθνείς συνεργασίες μας επεκτείνονται διαρκώς και υποστηρίζουν την υλοποίηση του στρατηγικού προσανατολισμού του ΟΠΑ στον τομέα αυτόν».

 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΠΑ

 

 

 

ID: 
3288

Τελευταία ενημέρωση: 12-01-2022