Ενημερωτική Εκδήλωση για Μαθητές Λυκείων από το ΟΠΑ

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΑ

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) «υποδέχτηκε» διαδικτυακά 273 σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον από όλη την Ελλάδα με τον αριθμό των συμμετεχόντων μαθητών της Γ΄ Λυκείου να υπερβαίνει τους 5.500.

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν η πλήρης ενημέρωση των μαθητών και υποψήφιων φοιτητών για τα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το ΟΠΑ και οι δυνατότητες επαγγελματικής τους αποκατάστασης σε συνδυασμό με τις ενέργειες που πραγματοποιεί για την πρακτική τους άσκηση και τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας.

Το ΟΠΑ συνεχίζει την παράδοση της τελευταίας 15ετίας να παρέχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τα Λύκεια όλης της χώρας και μέσω των καθηγητών κάθε τμήματος να απαντάει σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών, ώστε να επιλέξουν το πρόγραμμα που τους ταιριάζει και θα τους δημιουργήσει τα εχέγγυα για την επιτυχημένη επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, Καθηγητής κ. Βασίλειος Βασδέκης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών επιδιώκει να παρέχει την πληρέστερη δυνατή πληροφόρηση στους υποψήφιους φοιτητές για τα προγράμματα σπουδών του, αλλά και τη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας, έτσι ώστε να κάνουν την καλύτερη επιλογή για τη μελλοντική σταδιοδρομία τους».

Στη συνέχεια, καθηγητές από τα οκτώ Τμήματα του ΟΠΑ παρουσίασαν τα Προγράμματα Σπουδών των Τμημάτων τους, ενώ τα στελέχη του Γραφείου Διασύνδεσης του ΟΠΑ,  απάντησαν σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους μελλοντικούς φοιτητές σχετικά με τις προοπτικές απασχόλησης των αποφοίτων του Ιδρύματος.

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση επισυνάπτονται στον σύνδεσμο: https://www.aueb.gr/el/content/optiko-yliko-apo-tin-ekdilosi-enimerosis-gia-tis-proptyhiakes-spoydes-sto-opa-1832021 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΟΠΑ

 

ID: 
2863
Επισυναπτόμενα: 

Τελευταία ενημέρωση: 18-03-2021