Ενημέρωση για την Ολοκλήρωση Εγγραφής - Ταυτοποίηση Πρωτοετών Φοιτητών των κατηγοριών (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, 10%)

Ενημερώνουμε τους πρωτοετείς φοιτητές, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την ηλεκτρονική εγγραφή τους μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://eregister.it.minedu.gov.gr, ότι η ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο ΟΠΑ και η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ (μέσω ειδικής φόρμας).

Κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να αναρτήσετε τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Αίτηση εγγραφής επιτυχόντων 2021 (αρχείο pdf από την εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων https://eregister.it.minedu.gov.gr)
  • Σκαναρισμένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (αρχείο pdf, σε μία σελίδα και οι δύο όψεις)
  • Ψηφιακή έγχρωμη φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας (αρχείο jpg)

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Προτιμήστε να ανεβάσετε τη φωτογραφία που θα χρησιμοποιήσετε για τη φοιτητική ταυτότητα - πάσο.

Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, έγχρωμη, καθαρή και να απεικονίζει ευκρινώς μόνο το πρόσωπό σας. Αποφύγετε να ανεβάσετε φωτογραφία από σαρωτή εκτός αν είναι καλής ποιότητας.

Για να γίνει δεκτή μια φωτογραφία από το σύστημα θα πρέπει να έχει διαστάσεις 300x360 pixels, να είναι τύπου jpg ή png ή jpeg και το μέγεθος να μην υπερβαίνει τα 100 KB.

 

Επίσης, στην ειδική  φόρμα θα υπάρχει η δυνατότητα, οι πρωτοετείς φοιτητές που επιθυμούν να σιτίζονται δωρεάν στο φοιτητικό εστιατόριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  να το δηλώσουν, επισυνάπτοντας  το Εκκαθαριστικό Εφορίας / Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου Υπόχρεου Φορολογικού Έτους 2020.

 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ.

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ID: 
3152

Τελευταία ενημέρωση: 01-10-2021