Διοργάνωση του 27ου ετήσιου διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου της Ένωσης International Association of Maritime Economists IAME 2019 (25-28/6/19)

 

 

Εργαστήριο στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση - ΠΜΣ στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση 

27ο ετήσιο διεθνές επιστημονικό συνέδριο της International Association of Maritime Economists

IAME 2019

Αθήνα, 25-28 Ιουνίου 2019

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), μέσω του Εργαστηρίου και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διεθνή Ναυτιλία, Χρηματοοικονομική και Διοίκηση (Laboratory for International Shipping, Finance and Management – ISFM Lab, MSc in International Shipping, Finance and Management – M.Sc. in ISFM), διοργανώνει το 27ο Ετήσιο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο της Ένωσης International Association of Maritime Economists (IAME2019 Conference), το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα την περίοδο 25-28 Ιουνίου 2019.

Η Επιστημονική Ένωση International Association of Maritime Economists (IAME) ιδρύθηκε το 1992. Τα μέλη της προέρχονται τόσο από την ακαδημαϊκή, όσο και από την ευρύτερη ναυτιλιακή επιχειρηματική κοινότητα και από διεθνείς οργανισμούς, ενώ εξειδικεύονται στα αντικείμενα των Ναυτιλιακών Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών, της Ναυτιλιακής Πολιτικής και Διοίκησης, της Διεθνούς Εφοδιαστικής Αλυσίδας, της Διοίκησης και Διαχείρισης Λιμένων, της Θαλάσσιας Τεχνολογίας και Μηχανικής, και άλλων αντικειμένων του κλάδου της Ναυτιλίας. Η Ένωση συνδέεται με τα επιστημονικά περιοδικά ‘Maritime Policy & Management’ και ‘Maritime Economics & Logistics’.

Το ετήσιο Συνέδριο του IAME διεξάγεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα ή/και ήπειρο, με σκοπό τη διάδοση τοπικών ζητημάτων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος στην παγκόσμια κοινότητα. Προηγούμενα ετήσια συνέδρια της Ένωσης έλαβαν χώρα στη Μομπάσα (2018), το Κυότο (2017), το Αμβούργο (2016), την Κουάλα Λουμπούρ (2015), το Νόρφολκ της Βιρτζίνια (2014), και αλλού.

Η διοργάνωση του 27ου Ετήσιου Επιστημονικού Συνεδρίου ΙΑΜΕ στην Αθήνα βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τους στόχους του ISFM Lab, ένας από τους οποίους αποτελεί η υποστήριξη της έρευνας υψηλού επιπέδου, και αντίστοιχα του M.Sc. in ISFM, του οποίου κύριος στόχος είναι η εκπαίδευση στελεχών της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας.

Η διεξαγωγή του 27ου Ετήσιου Συνεδρίου του ΙΑΜΕ στην Αθήνα τοποθετεί το ΟΠΑ και τη χώρα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ναυτιλιακού επιστημονικού γίγνεσθαι και θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για την αλληλεπίδραση της διεθνούς ναυτιλιακής επιστημονικής κοινότητας με το ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό στερέωμα της ελληνικής Ναυτιλίας. Η ελληνόκτητη Ναυτιλία αποτελεί την πρώτη δύναμη παγκοσμίως, ενώ η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εξειδίκευση στα αντικείμενα που σχετίζονται με τον κλάδο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο ΙΑΜΕ2019, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

 
 
 
ID: 
1266

Τελευταία ενημέρωση: 23-10-2018