1ο Workshop της σειράς "Επιχειρηματική Αξιοποίηση Έρευνας και Μεταφορά Τεχνολογίας" - Πέμπτη 8/12/2022

Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας -ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Κόμβος Science Agora, σας προσκαλεί στο "1ο Workshop της σειράς "Επιχειρηματική Αξιοποίηση Έρευνας και Μεταφορά Τεχνολογίας - Workshop Series 2022-2023" που διοργανώνει το Τομεακό Επιστημονικό Συμβούλιο Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ), το Uni.Fund και το Ίδρυμα Ωνάση, με στόχο την ανάπτυξη της Μεταφοράς Τεχνολογίας από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα στην αγορά. Τα Workshops συνδιοργανώνονται από τις Δομές/Δίκτυα Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ – ΔΠΘ, Αρχιμήδης, GNΩSI, Science Agora και Σπείρα και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα workshops θα υλοποιηθούν κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2022 – Απριλίου 2023 και θα προσφέρουν πρακτική καθοδήγηση σε θέματα που σχετίζονται με την ευθύνη διαχείρισης της διανοητικής ιδιοκτησίας, τη σύνταξη των νέων Κανονισμών Μεταφοράς Τεχνολογίας, τους δείκτες απόδοσης (KPIs), τη βιωσιμότητα των δομών και τη χρηματοδότηση, κ.ά. 

Το 1o workshop με θέμα «Ποιος έχει την ευθύνη της Διανοητικής Ιδιοκτησίας» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, 16.00-18.00, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση (παρέχεται επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης από απόσταση). Στο πλαίσιό του, στελέχη του ΤΕΣ Μεταφοράς Τεχνολογίας και Διανοητικής Ιδιοκτησίας θα παρουσιάσουν καλές και κακές πρακτικές και θα τοποθετηθούν πάνω στην επιλογή της καλύτερης στρατηγικής με στόχο τη γρηγορότερη και ποιοτικότερη ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής σε αυτόν τον σύνδεσμο

ID: 
3704

Τελευταία ενημέρωση: 05-12-2022