Το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – YES Program 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία

Το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – YES Program 2022 ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Youth Entrepreneurship Summer Program - YES 2022

30 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2022

   

Με περισσότερους από 80 μαθητές και 20 ομιλητές, το 13ο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας – YES 2022 (Youth Entrepreneurship Summer Program – YES Program) ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Ιουλίου, μετά από 2 εβδομάδες γεμάτες με εκπαιδευτικά workshops και ομιλίες! Το YES είναι το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου. Συντονίζεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας - ACEin υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).

Πρωταρχικό στόχο του προγράμματος αποτελεί η ανάδειξη της νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, καθώς και η εκπαίδευση των μαθητών Λυκείου σε έναν νέο τρόπο σκέψης που ενισχύει την επιχειρηματική υλοποίηση νέων ιδεών. Μέχρι σήμερα έχουν παρακολουθήσει με υποτροφία το πρόγραμμα περισσότεροι από 600 μαθητές από 250 σχολεία (65% από Αττική, 35% από επαρχία).

Το πρόγραμμα απευθύνεται τόσο σε μαθητές Λυκείου της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματική διαδικασία. Ανεξάρτητα από τον τομέα σπουδών που θέλει να ακολουθήσει ένας μαθητής (διοίκηση επιχειρήσεων και οικονομικά, πολυτεχνικές σχολές, νομική, ιατρική κλπ.), η συμμετοχή του/της στο πρόγραμμα βοηθά στην καλύτερη κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του/της ως μελλοντικό στέλεχος μίας επιχείρησης, οργανισμού ή δημιουργού μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με αυτό τον τρόπο, ανακαλύπτουν τις επαγγελματικές προοπτικές που τους ανοίγονται στους πιο δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας, ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα τους δίνει ένα επιπλέον χρήσιμο πιστοποιητικό.

Το φετινό πρόγραμμα περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, μαθήματα από ακαδημαϊκούς διδάσκοντες του ΟΠΑ, ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνια, ομαδικές δραστηριότητες, καθώς και επεξεργασία και ανάπτυξη επιχειρηματικού σχεδίου μιας νέας επιχείρησης. Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, οι μαθητές εργάστηκαν σε ομάδες με άτομα που δεν γνώριζαν, συντάσσοντας το επιχειρηματικό πλάνο για μία δική τους ιδέα και στο τέλος βραβεύτηκαν οι ομάδες με τις καλύτερες ιδέες, έπειτα από παρουσίαση (pitching) στην επιστημονική επιτροπή του προγράμματος. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες που διακρίθηκαν ήταν οι εξής:

 1. Βραβείο Ομαδικότητας: ViRec
   
 2. Βραβείο Περιβάλλον/Κοινωνικός Αντίκτυπος: SPs & AID THEM
   
 3. Βραβείο Υλοποίησης Προϊόντος: TPB Case
   
 4. Βραβείο Καινοτομίας: Dental Fusion
   
 5. Βραβείο Ετοιμότητας & Αγοράς: GENIA
   

Ως μέλη μιας ομάδας, οι συμμετέχοντες καλλιέργησαν πολύτιμα soft skills, όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η εργατικότητα, τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα σε οποιοδήποτε χώρο επιλέξουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Στους συμμετέχοντες επιλέχθηκαν με βάση την επίδοσή τους σε εξετάσεις που διεξάχθηκαν πριν την έναρξη του Θερινού Σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διεξαγωγή του YES 2022 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.yes.aueb.gr

ID: 
3543

Τελευταία ενημέρωση: 20-07-2022