Φοιτητές και απόφοιτοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 4<small>ο</small> Διαγωνισμό "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία" που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα

id: 
2029

4ος Διαγωνισμός "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία"

Την Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία", που διοργάνωσε η Εθνική Τράπεζα για τέταρτη συνεχή χρονιά σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών και Πανεπιστήμιο Κρήτης. Στον Διαγωνισμό συμμετείχαν, μεμονωμένα ή σε ομάδες, 571 άτομα και υποβλήθηκαν 344 προτάσεις. Η Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα ήταν η θεματική ενότητα που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, ακολουθούμενη από το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό.

Συνολικά απονεμήθηκαν δέκα βραβεία στους νικητές του 4ου Διαγωνισμού "i-bank Καινοτομία & Τεχνολογία", μεταξύ των οποίων συμμετείχαν και απόφοιτοι και φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αναλυτικά:

  • Το δεύτερο χρηματικό βραβείο €10.000 απονεμήθηκε στην πρόταση με τίτλο "Truckbird", στην οποία συμμετείχαν και οι προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Σπύρος Μανδέκης και Γεώργιος Τερμεντζόγλου.

  • Το τρίτο χρηματικό βραβείο €6.000 απονεμήθηκε στην πρόταση με τίτλο "100Mentors", στην οποία συμμετείχαν οι απόφοιτοι Γεώργιος Νικολετάκης και Παναγιώτα Ντέλη των Τμημάτων Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικής Επιστήμης, αντίστοιχα.
  • Το τέταρτο χρηματικό βραβείο €4.000 απονεμήθηκε στην πρόταση με τίτλο "isMOOD", στην οποία συμμετείχαν η Άννα Κασιμάτη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια iMBA, απόφοιτος Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και ο Χρήστος Κουνάβης, προπτυχιακός φοιτητής Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.
  • Χρηματικό βραβείο €1.500 απονεμήθηκε στην πρόταση με τίτλο "Organery Intelligent Composting", στην οποία συμμετέχει ο Γιάννης Μουργής, απόφοιτος Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ.

Οι Ομάδες TruckBird και Organery ήταν και οι νικητές, 1ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα, στον 6ο Διεθνή Φοιτητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν, Ennovation 2013.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018