Το Τμήμα Στατιστικής του ΟΠΑ και το Τμήμα Στατιστικής & Αναλογιστικών - Χρημ/κών Μαθηματικών του Παν. Αιγαίου διοργανώνουν το 5ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά στη Χίο

id: 
222

5ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά

Το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Στατιστικής & Αναλογιστικών - Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, διοργανώνουν το 5ο Θερινό Σχολείο στα Στοχαστικά Χρηματοοικονομικά που θα λάβει χώρα στην πόλη της Χίου από 21 έως 25 Ιουλίου 2008.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές, αλλά και επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού τομέα που επιθυμούν να ενημερωθούν πάνω στις τελευταίες εξελίξεις των Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών και στους τρόπους εφαρμογών τους σε πραγματικά προβλήματα του χρηματοοικονομικού τομέα. 

Οι κυρίως ομιλίες δίδονται από διεθνούς φήμης επιστήμονες, ενώ θα υπάρχουν και μικρότερα σε διάρκεια σεμινάρια σε πιο εξειδικευμένα θέματα.

Δεν υπάρχουν δίδακτρα, όμως ο τελικός αριθμός των ατόμων που θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Θερινού Σχολείου θα περιορίζεται στους 30.

Οι φετινοί προσκεκλημένοι βασικοί ομιλητές του σχολείου θα είναι:

  • Professor I. Karatzas, Columbia University
  • Καθηγητής I. Polyrakis, ΕΜΠ
  • Professor C. Bender, Πανεπιστήμιο Βερολίνου

Ερευνητικά σεμινάρια θα παρουσιάσουν οι:

  • Δρ. Κ. Κουντζάκης, Παν/μιο Αιγαίου
  • Dr. M. Anthropelos, Texas AM University
  • Δρ. N. Εγγλέζος, ΟΠΑ

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν επιπλέον πληροφορίες στις παρακάτω διευθύνσεις, όπου θα πρέπει να καταθέσουν επίσης μια αίτηση συμμετοχής με ένα σύντομο βιογραφικό:

(α) Τμήμα Στατιστικής & Αναλογιστικών-Χρημ/κών Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ΤΚ 83200, Καρλόβασι  Σάμος, υπόψη κας Έφης Μαμζερίδου, ή και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: emam@aegean.gr, τηλ. 22730-82340

(β) Τμήμα Στατιστικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευελπίδων 47Α και Λευκάδος, υπόψη κας Κυριακής Χατζηπαναγιώτου, ή και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: masterst@aueb.gr, τηλ. 210-8203 681

Για την Οργανωτική Επιτροπή

Καθ. N. E. Φράγκος, ΟΠΑ

Αν. Καθ. A. N. Γιαννακόπουλος,  ΟΠΑ

Επίκ. Καθ. Σ. Z. Ξανθόπουλος, Παν/μιο Αιγαίου

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018