Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ εγκαινιάζει μία νέα εκπαιδευτική συνεργασία με το A. B. Freeman School of Business, Tulane University, New Orleans, USA

id: 
1307

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων εκπαιδευτικών υπηρεσιών προς τους φοιτητές του και ειδικότερα της προσπάθειας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξωστρέφεια, εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με το A.B. Freeman School of Business Tulane University, New Orleans, USA.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνεργασίας σε ερευνητικό επίπεδο των μελών ΔΕΠ του Τμήματος ΟΔΕ με μέλη ΔΕΠ του A.B. Freeman School of Business, στην πραγματοποίηση επισκέψεων φοιτητών από το Tulane University στο ΟΠΑ, και αντίστροφα, καθώς και στην περαιτέρω ανάπτυξη της ακαδημαϊκής συνεργασίας.

Το πρώτο στάδιο υλοποίησης αυτής της νέας εκπαιδευτικής συνεργασίας περιλαμβάνει την επίσκεψη 85 πρωτοετών φοιτητών του προγράμματος ΜΒΑ στην Αθήνα, την περίοδο 13-17 Μαρτίου 2012. Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του μαθήματος Global Leadership. Ο σκοπός του μαθήματος είναι να δώσει στους φοιτητές τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται και διαμορφώνεται η επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη, αλλά και την ευκαιρία να μελετήσουν πραγματικές περιπτώσεις στην περιοχή. Η επιλογή αφορά στον κλάδο της ναυτιλίας και τον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δύο κλάδους αιχμής της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, οι επισκέπτες φοιτητές θα παρακολουθήσουν διαλέξεις από μέλη ΔΕΠ του Τμήματος ΟΔΕ σε θέματα, όπως: Διαπραγματεύσεις, Μάρκετινγκ, Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, και Ελληνική Ναυτιλία και Ναυτιλιακή Πολιτική.

Επιπρόσθετα, οι επισκέπτες φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν ελληνικές επιχειρήσεις και να ανταλλάξουν απόψεις με ανώτερα στελέχη. Η επίσκεψή τους περιλαμβάνει και συναντήσεις με ανώτερα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας.

Τέλος, η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή των φοιτητών σε μία δραστηριότητα εθελοντισμού, αποσκοπώντας στο να δοθεί έμφαση στη σημασία της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018