Το Τμήμα Μ&Ε του ΟΠΑ διοργανώνει διημερίδα με θέμα τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελληνική Οικονομία και τις ικανότητες που χρειάζεται να έχουν οι νέοι για να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα (23-24/5/2013)

id: 
1724

ReThink M&E
"Πείτε μου που πάμε, να σας πω που θα πάω!"

23 και 24 Μαΐου 2013, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76

Στις 23 και 24 Μαΐου 2013 το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του ΟΠΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελληνική Οικονομία και τις ικανότητες που χρειάζεται να έχουν οι νέοι για να σταδιοδρομήσουν στην Ελλάδα. Η διημερίδα θα διεξαχθεί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αμφιθέατρο Αντωνιάδου, Πατησίων 76.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της McKinsey, η χώρα μας θα πρέπει να επικεντρωθεί στους πέντε μεγαλύτερους κλάδους παραγωγής (σε όρους Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας) και σε οκτώ αναδυόμενους, δυναμικούς κλάδους προκειμένου να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.

Στα πλαίσια αυτά, μελετάμε τους εν λόγω κλάδους προκειμένου να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε τις γνώσεις και ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν οι απόφοιτοι των οικονομικών Σχολών και κυρίως του Τμήματος Μ&Ε, ώστε να απασχοληθούν επιτυχώς σε αυτούς.

Στις 23 Μαΐου, 10:00 - 17:00, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον κλάδο του Τουρισμού και τον Αγροτικό κλάδο, ενώ στις 24 Μαΐου, 10:00 - 13:00, η εκδήλωση θα αναδείξει τις ευκαιρίες σε κλάδους, όπως το Λιανεμπόριο, η Ενέργεια και σε αναδυόμενους υπο-κλάδους, όπως η Παραγωγή Γενοσήμων Φαρμάκων, οι Περιφερειακοί Διαμετακομιστικοί Κόμβοι, η Διαχείριση Αποβλήτων κ.α. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και θα διεξαχθούν workshops και διαδραστικά παιχνίδια με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των φοιτητών, αλλά και του κοινού που θα παρακολουθήσει την εκδήλωση.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε:
https://www.facebook.com/events/335359979923380/
https://www.facebook.com/rethinkMkE?ref=ts&fref=ts
http://www.mbc.aueb.gr/index.php/el/events/496-rethinkME