Το πρώτο TEDx του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

id: 
1652

Το πρώτο TEDx του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έρχεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να επαναπροσδιορίσει την πραγματικότητά μας, εμπνέοντας και παρακινώντας τη νέα γενιά να διαμορφώσει το δικό της αύριο, απαλλαγμένη από στερεότυπα και προκαταλήψεις του παρελθόντος, έτσι ώστε οι ιδέες να γίνουν πράξη.

Οι TEDx ομιλίες που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό, θα είναι απτά παραδείγματα και ιστορίες που ξεχωρίζουν από τα συνηθισμένα, αλλάζουν τους κανόνες και κάνουν τη διαφορά. Εκτός από τις ομιλίες που αποτελούν το κύριο συστατικό της μέρας, όσοι παρευρεθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα απολαύσουν μια ολοκληρωμένη TED εμπειρία, με τις διάφορες παραστάσεις, ερμηνείες και δρώμενα που ετοιμάζει η οργανωτική ομάδα, καθώς και χώρο διάδρασης μεταξύ όλων των συνέδρων, των ομιλητών και όσων συμβάλουν στη διοργάνωση του TEDxAUEB.

Οικοδέσποινα της ημέρας θα είναι η Σύλβια Κλιμάκη, δημοσιογράφος στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ενώ στη μέχρι στιγμής λίστα των ομιλητών είναι, μεταξύ άλλων, η Eleonora Viviani, Ιταλίδα web designer και ιδρύτρια του Stereomood, Γιώργος Παπανικολάου, φωτογράφος, film maker από την Άρτα, γνωστός και ως Skoumas, Ράνια Γιουρμετάκη, σχεδιάστρια μόδας γνωστή με την επωνυμία Urania Gazelli, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, τροφοσυλλέκτης και ιδρυτής του radiki.com, Πετρούλα Καραγιάννη, διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων ΟΠΑ, Swap not Shop (Σάντρα Κυπριωτάκη, Βιβιάνα Μιλιαρέση και Θάλεια Γελαδάκη), εκδηλώσεις-πάρτυ ανταλλαγής ρούχων.

Το πρόγραμμα αποτελείται από 10 ομιλίες μέχρι 18 λεπτά η κάθε μία, 3 παραστάσεις, παρουσίαση των νικητών του διαγωνισμού TEDxAUEB Students Act, 2 μεγάλα διαλείμματα για networking και διάφορα δρώμενα. Στο τέλος του συνεδρίου θα ακολουθήσει πάρτυ αποκλειστικά για όσους συμμετέχουν στο TEDxAUEB στο Κ44.

Μέσα στο επόμενο διάστημα η ομάδα του TEDxAUEB έχει ετοιμάσει για το κοινό πολλές ανακοινώσεις και εκπλήξεις για το συνέδριο, τι οποίες μπορείτε να παρακολουθείτε στην ιστοσελίδα www.tedxaueb.com, www.facebook.com/tedxaueb και στο newsletter μας http://goo.gl/CvghG.

Σημείωση

Λόγω περιορισμών που θέτουν οι κανονισμοί του TED, οι θέσεις που υπάρχουν διαθέσιμες για την κύρια αίθουσα των ομιλιών περιορίζονται στις 90.

Λίγα λόγια για το TED και το TEDx:

Το TED είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια το 1984 και συνεχίζεται και στη Μεγάλη Βρετανία (TED Global). ΤΕD σημαίνει Tεχνολογία, Ψυχαγωγία, Τέχνη, (Technology Entertainment Design) αλλά επεκτείνεται και σε ένα πιο ευρύ φάσμα το οποίο προσφέρει γνώση και έμπνευση από τους πιο εμπνευσμένους στοχαστές του κόσμου και την ευκαιρία σε μια κοινότητα από ανθρώπους που διψούν για το καινούριο να συναναστραφούν και να ανταλλάξουν ιδέες.

TEDx (το x σημαίνει εκδήλωση που οργανώνεται ανεξάρτητα) είναι ένα πρόγραμμα από τοπικές εκδηλώσεις οι οποίες οργανώνονται από ομάδες εθελοντών. Η εκδήλωση ακολουθεί τις προδιαγραφές του TED και πυροδοτεί βαθιές συζητήσεις και συνδέσεις μέσω των ομιλητών και των βίντεο των ομιλιών που προβάλλονται στις ιστοσελίδες του TED και των τοπικών TEDx. Έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 5000 TEDx συνέδρια σε όλο τον κόσμο, ενώ το TEDxAUEB είναι το πρώτο που πραγματοποιείται από Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Τελευταία ενημέρωση: 11-04-2018