Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών πλήρους φοίτησης (MSM full-time) του ΟΠΑ στο Πολυτεχνείο ETH Zurich της Ελβετίας

id: 
2000

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Υπηρεσιών πλήρους φοίτησης (MSM full-time) του ΟΠΑ, στο πλαίσιο της ανάπτυξης διεθνών σχέσεων και networking με κορυφαία πανεπιστήμια που ξεκίνησε το 2009, εγκαινίασε μία ακόμα σημαντική εκπαιδευτική συνεργασία.

Φοιτητές της Σειράς MSM-11, MSM-part και απόφοιτοι του Προγράμματος, κατά τη διάρκεια του MSM Study Tour 2014, παρακολούθησαν στις 28/02/2014 στο Πολυτεχνείο ETH Zurich της Ελβετίας (γνωστότερο ως Πολυτεχνείο της Ζυρίχης) σεμινάριο με τίτλο "Managing Innovation and Attention for Ambidexterity", το οποίο διοργανώθηκε από την έδρα Τεχνολογίας & Διαχείρισης Καινοτομίας του Τμήματος Μάνατζμεντ, Τεχνολογίας και Οικονομικών. Το ETH Zurich αξιολογείται και κατατάσσεται συστηματικά από όλα τα κύρια World University rankings ανάμεσα στα κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως. Θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο της ηπειρωτικής Ευρώπης από το Shanghai Ranking ARWU, το Times Higher Education World University Rankings και από το QS World University Ranking. Σήμερα κατατάσσεται ως το 8ο καλύτερο πανεπιστήμιο στον κόσμο στη μηχανική, την επιστήμη και την τεχνολογία και 2ο στην Ευρώπη μετά το University of Cambridge. Είκοσι ένα Βραβεία Νόμπελ (Nobel Prizes) έχουν απονεμηθεί σε φοιτητές ή καθηγητές του ETH στο παρελθόν, με πιο φημισμένο τον Albert Einstein το 1921, και πιο πρόσφατο τον Kurt Wuthrich το 2002.